• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.01.2022

16:16

Mladima 100 evra pomoći stiže 1. februara! Skupština usvojila predlog Vlade Srbije!

Društvo

Mladima 100 evra pomoći stiže 1. februara! Skupština usvojila predlog Vlade Srbije!

Podeli vest

Skupština Srbije usvojila je danas zakon na osnovu kog će mladima od 16 do 29 godina biti uplaćena novčana pomoć u iznosu od 100 evra kao pomoć za ublažavnje posledica pandemije.

 

Takvu vrstu pomoći najavio je nedavno predsednik Aleksandar Vučić koji je rekao da će od 1.februara mladi od 16 do nepunih 30 godina dobiti pomoć od 100 evra.

Prijavljivanje počinje 15.januara i trajaće do 30.januara, a sam proces prijavljivanja biće isti kao za prethodnih 100 evra koje su dobili svi građani.


To sve vrši preko portala Uprave za trezor gde se unose podaci, broj lične karte, JMBG, kao i broj računa u banci, a ko nema račun može da izabere u kojoj bacni će mu biti otvoren namenski račun.

Ministar finansija Siniša Mali precizirao je danas da u danu kada zakon stupi na snagu oni koji su napunili 16 godina imati pravo da dobiju pomoć od 100 evra.

“Ovaj zakon stupa na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku., videćemo koji je to dan, 13. Ili 14.januar. Dakle, do tog dana ko je napunio 16 godina ima pravo da dobije pomoć. Takođe, svako ko napuni 30 godina od tog dana ima pravo da dobije pomoć”, objasnio je Mali u Skupštini Srbije.

Mali predstavio zakon o podršci mladima u Skupštini Srbije

Ministar finansija Siniša Mali predstavio je danas poslanicima u Skupštini Srbije predlog zakona čijim će usvajanjem biti omogućena isplata novčane podrške mladim ljudima, državljanima Srbije, u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Reč je o Predlogu zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Prijava mladih za 100 evra

- Ono što je posebno važno, u ovom zakonu definišu se i kriterijumi i rokovi za isplatu ove pomoći. Prijava počinje u subotu, 15. januara, a završava se 30. januara. Mi ćemo već od 1. februara krenuti sa isplatom svima koji su se za ovu pomoć prijavili. Prijavljuju se mladi sa navršenih 16 i do navršenih 29 godina i to na dan stupanja na snagu ovog zakona - rekao je Mali.

Na ovu pomoć ima pravo nešto više od milion mladih, a da bi svi oni i dobili novu podršku države moraju i da joj dostave ključna četiri podataka.

- Prijava je ista kao što je bila i za 100 evra, potom za 30+30, a onda i za 20 evra koji su isplaćeni u decembru. Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun, a ako ga nema, bira se ime banke gde ćemo mi otvoriti namenski račun - saopštilo je Ministarstvo finansija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milankukic

pre 2 godine

to je sramota njima 11700 a zdravstvu 10000 drugo a sta sa onim iznad 30 godina pa ovi od 18 vec su dobili zašto ponovo samo do 30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija