• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

12.01.2022

14:15

TELEFON MATEJA PERIŠA VODOOTPORAN! Otac nestalog Splićanina otkrio nove detalje

Pixabay/J.Tošić/pritnscreen

Društvo

TELEFON MATEJA PERIŠA VODOOTPORAN! Otac nestalog Splićanina otkrio nove detalje

Podeli vest

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, od 31. decembra kada mu je javljeno da je njegov sin nestao u Beogradu, živi u agoniji. Za Mondo je pričao o detaljnoj istrazi koja traje danima, šta mu najteže pada, ali i na čemu je posebno zahvalan

Potraga za nestalim Matejem Perišem traje već 13 dana, srpska policija u saradnji sa Interpolom vodi istragu na kopnu i u vodi, a na terenu su psi tragači, forenzičari, profesionalni ronioci, ali i volonteri. Intenzivna potraga traje već danima, a Beograd je u ponedeljak posetila i hrvatska policija koja se uključila u istragu. Njima je omogućeno da pogledaju sve prikupljene informacije i dokaze, kao i snimke sa video kamera, na kojima je Nenad Periš, otac nestalog mladića, prepoznao Mateja.

Informacija koja daje nadu da će se ući u trag nestalom mladiću je signal mobilnog telefona Mateja koji je poslednji put uhvaćen u blizini Velikog ratnog ostrva, na ušću Save u Dunav. Kako se veruje, telefon je bio u Matejovom džepu kada je on ušao u ledenu Savu kod Beograda na vodi, a poslednji signal je uhvaćen oko kilometar i po nizvodno.

Nenad Periš za Mondo je komentarisao najnovija saznanja, koliko mu znači velika angažovanost i srpske i hrvatske policije, kao i celokupne regionalne javnosti. On je priznao da koliko god se trudi da razmišlja pozitivno, da se u jednom trenutku raspadne kao mehur.

Foto: printscreen

- Nije pronađen telefon, razgovarao sam sa pripadnicima policije. Izvršena je provera signala telefona, uspostavljena je veza, poznato je i kad se javljao, gde se javljao, zabeležene su sve komunikcije. Poslednje je komunicirao sa sestrom od prijatelja. MUP Srbije je kontakirao i sa proizvođačem telefona, da bi se utvrdilo koliko taj telefon može da bude u vodi i da ima signal. U pitanju je Samsung A 21+. Moj Matej je često bio na reci, radio je sa brodovima, pa je i ciljano kupio telefon koji je vodootporan, jer se dešavalo da često upadne u vodu - rekao je otac mladića, pa dodao:

- Veoma sam zahvalan što na ovom slučaju radi i srpska i hrvatska policija. Veoma mi je teško, stabilizujem se, a onda odjednom puknem kao mehur. Jutra su mi najgora, često se noću budim. Najteže mi je kad uđem u realnost i shvatim šta se dešava. Svima je ovo veoma mučno, spreman sam na sve, samo da se reši - rekao je Periš.

On je takođe dodao da Matejevi drugovi, koje mnogi razapinju zbog toga što se ne odazivaju medijima i što su se uputili nazad u Hrvatsku, nemaju nikakvih saznanja, koja bi promenila istragu:

- To su mladi momci, oni su išli zajedno svi u osnovnu školu. Zamislite koliko je i njima sve ovo teško. Svima je mučno. O tim glasinama da su te večeri korišćeni narkotici u klubu, nemam šta da kažem. već sam pričao o tome i ponavaljam da je moj Matej bio sportista, aktivan i radan mladić, nikada nije posezao za opijatima - zaključio je Nenad Periš za Mondo.

Policija je prema izvorima iz istrage preuzela podatke sa svih baznih stanica u ovom delu Beograda, nakon što je Matej Periš u noći između 30. i 31. decembra istrčao iz kluba "Gotik" u Beton hali i nestao bez traga. Na osnovu snimaka nadzornih kamera u okolini Beton hale, ali i praćenjem njegovog telefona, može se sa velikom preciznošću utvrditi putanja njegovog kretanja od momenta kada je istrčao iz kluba 'Gotik', oko 1.40 posle ponoći. On je zatim preko Karađorđeve ulice otrčao uzvodno do restorana "Savanova" kod Beograda na vodi i tu se na jednom snimku vidi kako silazi do Save, ali se ne vidi i trenutak kad je ušao u vodu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija