• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2022

19:47

SNIMAK SA REKE KOJI JAVNOST DO SADA NIJE VIDELA U rekonstrukciji kretanja Mateja Periša pojavili su se NOVI DETALJI

printscreen mup srbije

Društvo

SNIMAK SA REKE KOJI JAVNOST DO SADA NIJE VIDELA U rekonstrukciji kretanja Mateja Periša pojavili su se NOVI DETALJI

Podeli vest

MUP Srbije objavio je danas snimak na kojem se vidi rekonstrukcija kretanja Mateja Periša, koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Javnost je tako po prvi put imala prilike da vidi snimak reke Save ka Ušću nastao u noći nestanka mladića.

- Matej kreće iz Beton hale u 1.43 časova. Kamere ga snimaju kako se kreće Karađorđevom ulicom, ka Brankovom mostu. Većinu vremena Matej trči i ustanovili smo da pre njega i posle njega nema nekog ko bi ga jurio, nema interakcija sa drugim licima, osim one sa taksistom - stoji u objašnjenju MUP.

Dalje se navodi da Matej nastavlja kretanje, da je u jednom trenutku prošao ispod Brankovog mosta i u Karađorđevoj ulici pokušao da zaustavi taksi.


- Identifikovali smo taksistu, koji je rekao da je imao zakazanu vožnju i da zbog toga nije primio Mateja u vozilo. On nastavlja dalje da se kreće, iz Karađorđeve skreće u Travničku ulicu, ka uglu sa Ulicom braće Krsmanović. Tu je snimljen iz više uglova, on i dalje nastavlja da se kreće sam, pre i posle njega nema kretanja lica i vozila koje bi dovele do indicija da se radi o bilo čemu nasilnom. Sledeća lokacija na kojoj je snimljen je restoran "Savanova", a utvrđeno je da je vreme na ovom snimku pogrešno zbog pomeranja računanja vremena, tačno vreme je 1.51 - kažu u MUP.

Foto: printscreen mup srbije

Matej snimljen kako pokušava da zaustavi taksi


Kako se dalje navodi, on se kreće oko restorana "Savanova" i nastavlja kretanje ka šetalištu i reci.
- Daljim radom nije uočen u bilo kojim delovima grada, ka centru ili nazad ka trasi ranijeg kretanja. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje objekta u reci Savi. Vreme i trasa kretanja objekta u Savi se poklapa sa kretanjem Matejevog telefona. Na ovom kadru snimka ka ušću reke Save u Dunav vidi se objekat koji se kreće niz reku, i vreme i mesto se poklapaju sa kretanjem Matejevog telefona.

Foto: printscreen mup srbije

Prva slika sa reke Save


Ovo je samo jedna od indicija zbog koje je kolege pretražuju reke i potraga za Matejem i dalje traje i na vodi i na široj teritoriji Beograda i svaka informacija se detaljno provera - zaključuju u MUP.

Foto: printscreen mup srbije

Slika reke ka ušću u Dunav

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deki

pre 2 godine

Ključan je snimak iz ljubičaste Save! Snimljen je rukom i u pozadini se čuju glasovi: "Pliva", vidi ruke" itd. To je snimio neko ko je znao da će on plivati. To je bila neka igra, izazov. On pliva mirno, inače bi zvao u pomoć, plivao prema obali...

VEŠTAČI SE SNIMAK NA KOJEM MLADIĆ PLIVA REKOM! Otac Mateja Periša tvrdi da to nije njegov sin zbog jednog detalja, REZULTAT ĆE OTKLONITI SUMNJU!
Društvo

VEŠTAČI SE SNIMAK NA KOJEM MLADIĆ PLIVA REKOM! Otac Mateja Periša tvrdi da to nije njegov sin zbog jednog detalja, REZULTAT ĆE OTKLONITI SUMNJU!

Snimak koji je zabeležen mobilnim telefonom, a na kojem se vidi muškarac kako pliva u Savi, dat je na veštačenje kako bi se otklonila svaka sumnja da li je reč o nestalom Mateju Perišu (27). Prvih dana posle dočeka Nove godine objavljeno je da je to upravo mladi Splićanin, ali je kasnije njegov otac Nenad osporio tu mogućnost zbog načina na koji se kreće plivač, a odmah se pojavila i sumnja da je snimak nastao mnogo ranije, dok reka nije bila toliko hladna

11.01.2022

22:42

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija