• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Index.hr

13.01.2022

09:53

KLJUČNE NEPOZNANICE O NESTANKU MATEJA PERIŠA! Nekoliko pitanja bez odgovora!

printscreen mup srbije

Društvo

KLJUČNE NEPOZNANICE O NESTANKU MATEJA PERIŠA! Nekoliko pitanja bez odgovora!

Podeli vest

Matej Periš iz Splita nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra. Od tog trenutka pa do danas postoje mnoga pitanja na koja nema konačnog odgovora

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije juče je objavilo tačnu putanju kretanja nestalog Splićanina, kao i snimke na kojima se tačno vidi da je reč o njemu. 

Nešto ranije, objašnjeno je da je poslednji signal sa telefona nestalog Mateja uhvaćen kod Ratnog ostrva, nakon čega se signral gubi. 

Foto: Pixabay/J.Tošić/pritnscreen

Matejeva devojka Sanja rekla je da ju je Matej poslednji put zvao oko 21.30 i da joj je tada poslao snimak sa večere sa prijateljima i da se na snimku vidi da su na stolu tri flaše vina.

Nekoliko je pitanja na koje nema odgovora, ili ima, ali samo u vidu nagađanja. 

Šta se dešavalo u klubu?

Takođe su šture i nejasne informacije o tome šta se dešavalo u klubu pre nestanka. Prema onome što se pojavilo u medijima, Matejevo društvo je naručivalo i pilo veće količine alkohola. U klubu navodno nije bilo fizičkog sukoba, niti se pominjalo da je Matej umešan u bilo kakav incident.

Foto: Tom Dubravec/Cropix/Slobodna Dalmacija

Došlo je do nesporazuma oko računa, međutim to je prošlo bez većeg incidenta.

Svedok iz kluba rekao je da je oko 1 sat iza ponoći došlo do nereda i da su redari brzo reagovali, smirili situaciju i izveli dvojicu mladića iz kluba, ali je rekao da Matej u tome nije učestvovao.

U međuvremenu, pojavila se izjava svedoka koji kaže da je u klubu te noći bio razvrat i da su bile tuče.

Beograđanin koji je kobne noći bio u istom klubu u kom je sa svojim prijateljima, za barskim stolom kraj bine, bio Matej, kaže da je oko 2 sata posle ponoći napustio klub upravo jer sve što se oko njega dešavalo više nije mogao da gleda.

Foto: Ilustracija

- U to doba izbile su dve tuče u klubu, ali rešene su brzo. Obezbeđenje je došlo i izbacilo sve aktere napolje - rekao je ovaj Beograđanin za "Blic".

- Nekoliko metara od mene video sam kako devojka šmrče kokain za stolom! U jednom trenutku počela je da joj curi krv iz nosa, konobar je to video i odmah je pozvao obezbeđenje koje je dojurilo i izbacilo je iz kluba - opisuje Beograđanin i dodaje:

Mnogo je teško definisati šta se sve dešavalo u klubu iz razloga što nadzorne kamere nisu radile.

Kada je prijavljen nestanak?

Matejevi prijatelji nisu odmah shvatili da mladića nema. Mislili su, kako su rekli, da je možda negde u klubu, a onda su shvatili da je njegova jakna ostala u garderoberu, a da od njega nema ni traga.

Postavlja se pitanje zašto su Matejevi drugovi prijavili njegov nestanak tek sutradan u 10 sati ujutro.

Foto: printscreen

Kako prenosi Indeks, Matejevi prijatelji su se oko podneva na dan nestanka raspitivali za Mateja i kod vlasnika brodova pored Beton hale. U policiju su se vratili tek u 18 časova, kada je i zvanično počela potraga.

Da li je bilo upotrebe droga?

Još uvek je potpuno nejasno da li je Mateja kobne večeri konzumirao drogu.

Zašto je Matej naprasno napustio klub i gde je otišao?

Čak i da je bilo upotrebe droge, to ne odgovara na pitanje zašto je Mateja istrčao iz kluba u majici kratkih rukava, zašto je pokušavao hitno da zaustavi taksi, gde je želeo da ode, a da ni prijateljima nije rekao...

Foto: printscreen

Da je Matejev glavni cilj bio da skoči u Savu, mogao je to da uradi odmah na izlazu iz kluba "Gotik", koji se nalazi desno na Savi, ili levo ili desno od kluba. Ali Matej je krenuo u suprotnom smeru od Save, ka Karađorđevoj ulici i odatle krenuo na jug, ulicama koje nisu pored reke.

Jedno od neodgovorenih pitanja je da li je Matej imao ključeve od stana kod sebe ili je izašao iz kluba bez njih, što bi takođe moglo dati neke odgovore o njegovoj mogućoj destinaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija