• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2022

11:25

VAŽNO SAOPŠTENJE PORESKE UPRAVE: Evo do kada je rok za prijavu za SUBVENCIJE za e fiskalizaciju!

Društvo

VAŽNO SAOPŠTENJE PORESKE UPRAVE: Evo do kada je rok za prijavu za SUBVENCIJE za e fiskalizaciju!

Podeli vest

Rok do koga poreski obveznici mogu da se prijave za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju ističe 31. januara, saopštila je Poreska uprava i podsetila firme da bi prvo trebalo da prijave podatke o mestima prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi, kako bi se prijavili za subvencije.

 

U saopštenju Poreske uprave se navodi da postojeći obveznik fiskalizacije može dobiti finansijsku podršku po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji od 100 evra, kao i 100 evra po svakoj prijavljenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi.

Kada je reč o novim obveznicima fiskalizacije, precizira se da oni mogu da dobiju pomoć od 100 evra po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, a isto toliko i za jedan elektronski fiskalni uređaj po svakom prijavljenom poslovnom prostoru i poslovnoj prostoriji.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV, dobijaju pomoć veću za 20 odsto, navode iz Poreske uprave.

Prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju počelo je 15. oktobra prošle godine.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17