• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radojica Barjaktarević

16.01.2022

18:02

ISPOVEST MAJKE NESTALOG ALEKSE TERA SUZE NA OČI! Očajna žena već 19 dana ne zna gde joj je dete, KAO DA JE U ZEMLJU PROPAO

Radojica Barjaktarević

Društvo

ISPOVEST MAJKE NESTALOG ALEKSE TERA SUZE NA OČI! Očajna žena već 19 dana ne zna gde joj je dete, KAO DA JE U ZEMLJU PROPAO

Podeli vest

Aleksa Stanković (21) iz Kruševca nestao je pre 19 dana, a njegova majka se plaši da mu neko nije naudio

Aleksa Stanković (21) iz Kruševca nestao je pre 19 dana, a njegova očajna majka Olivera moli nadležne organe da potragu podignu na viši nivo.

Do sada je dobila tri informacije, a prva sa njegovog mobilnog telefona bila je 30. decembra iz Beograda sa porukom "Dobro sam",  potom ga je navodno neko video ispred zgrade Generalštaba, a onda se i javio izvesni čovek iz Nemačke i saopštio da je "Aleksa na putu za Minhen". Pre svih tih poziva navodno su ga dan uoči njegovog nestanka primetile radnice iz "Evrokompasa" kako se raspitivao za autobusku kartu, međutim nije potvrđeno da je otputovao autobusom.

Foto: Informer/privatna arhiva

Traži se Aleksa Stanković

Uplakana Aleksina majka se plaši da mu neko nije naudio.

Sa majkom Oliverom poslednji put bio je 28. decembra ujutro oko 6.30 časova, kad ju je
ispratio na posao.

Po povratku s posla videla je samo da ga nema kući. Obučen u crnu jaknu, crnu trenerku i pantalone iste boje, poneo je sva dokumenta, neophodne stvari, a porodica je uočila i da nema torbe. Aleksa je kod sebe imao oko 200 evra, a kako majka ističe nije imao društvo, niti je gde izlazio.

 

- Ne pije, ne puši, ima samo virtuelne prijatelje. Igra igrice, ali sve je izbrisao iz kompjutera. Samo je ostalo zapisano "Vratiću se ako mi se tamo ne svidi" - priča ona.

Nema potvrde da je napustio zemlju

Majka Olivera kaže za Informer da je obaveštena da je za njenim sinom raspisana poternica, ali da nema potvrde da je izlazio iz zemlje i prešao granicu.

- Aleksa je mirno dete, poslušno, nikakav problem nikada nije napravio, dete za primer. Dobar đak, ni jedan čas u školi nije propustio, stvarno je bio dete za primer. Završio je srednju Hemijsku školu, diplomirao, a tog 28. decembra, i prethodnih dana pred kraj prošle godine sve je bilo normalno, ja sam u pola sedam otišla na posao, on me je ispratio. Rekla sam mu da nešto uradi u kući, on je rekao da hoće. Po povratku s posla videla sam da ga nema. Otišla sam u njegovu sobu, otvorila regal i videla da nema ni njegove garderobe. Na komjuteru sam primetila da nije ono što obično gleda, već pravougaonik sa ispisanim slovima - ističe očajna žena i dodaje:

- Videla sam kako je on zaljubljen u neku stranu kompaniju, da mu je ona ponudila posao, obezbeđuje mu vizu, smeštaj, dobra plata i da je rešio "ja odoh da radim" , da ja ne brinem, da ne plačem, da će on da bude dobro, te da ako mu se tamo ne svidi, vratiće se. Da pre toga nije hteo da ode, jer mi je suprug, njegov otac umro u septembru od korone, i onda video kako sam ja to teško podnela… pa sada da ne bude ostala sam bez supruga pa da ostanem i bez njega - priča u suzama za Informer Aleksina majka Olivera.

Foto: Radojica Barjaktarević

Aleksin kompjuter

Kompjuter vraćen na fabrička podešavanja

Aleksa je uvek bio kod kuće. Retko kad je izlazio. Praznicima bi bio sa porodicom, ove godine to nije bio slučaj. Novu godinu i Božić, a i srpsku Novu godinu, dočekala je majka bez njega.

- Nema ga, kao da je u zemlju propao. Kako se osećam? Nikako. Teško mi je, mnogo mi je teško. Stariji sin Andrija se oženio i živi odvojeno, a mlađa ćerka Dijana se udala, tako da sam sada baš sama, tražim pomoć, a pomoći izgleda nema - kaže Olivera.

Policija je iz kuće uzela kućište Aleksinog kompjutera i njegovo blokče gde je zapisivao šifre, kako bi možda unutar računara pronašli neki trag, neku adresu strane firme ili nekoga s kim se dopisivao.

- Kao da je sve uzalud. Aleksa kao da je u zemlju propao ili planirao da nestane. Kompjuter je vraćen na fabrička podešavanja, a najviše me muči što je prošlo dosta vreme a da niko ne zna ništa -priča u vapaju očajna majka.

- Ako je pošao u inostranstvo, pa naseo na lažnu priču, jer granicu nije prošao, ne znam- rezonuje sama za sebe.

- Možda je trebalo u Beogradu da stupi sa nekim u kontakt, ne znam, a svašta čujem. Samo se nadam i mislim da je negde živ - jecajući kaže Olivera.

Očajna majka moli sve ljude dobre volje da ako bilo šta saznaju o njenom sinu da joj jave na telefon 060 5399700.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija