• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

16.01.2022

10:45

MATEJA TRAŽE I POMOĆU SATELITA! Šta tačno mogu da pokažu ovi snimci?

Printscreen/Pixabay

Društvo

MATEJA TRAŽE I POMOĆU SATELITA! Šta tačno mogu da pokažu ovi snimci?

Podeli vest

Potraga za nestalim Matejem Perišem ušla je u 17. dan

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. 

Mateja su tražili pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci sa Palilule. Potraga se sada obavlja i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića.

Foto: printscreen

Matej Periš nestao je u Beogradu 31. decembra

Sateliti kruže nad teritorijom Beograda dvaput dnevno, a ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći.

Rezolucija satelitskih snimaka

Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimaka loša i teško je prepoznati ko je na njima.

– Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu reke – objašnjava sagovornik.

Međutim, potraga za Matejem ne odvija se samo na rekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

MUP je u kontaktu sa kolegama iz drugih uprava i svi su obavešteni o toku istrage, a u istrazi učestvuje i Žandarmerija.

MUP proverava svaku informaciju

– Svaka informacija koja dođe do nas ili njih, ma koliko ona bila čudna i ne poklapa se sa informacijama koje mi imamo, apsolutno svaku proveravamo – rekao je inspektor MUP.

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša.

Utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova, a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17