• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2022

11:44

DA SI SILOVATELJ I KRIMINALAC NE BI TE DEPORTOVALI Vedrana Rudan poslala snažnu poruku Đokoviću

tanjug/rojters

Društvo

DA SI SILOVATELJ I KRIMINALAC NE BI TE DEPORTOVALI Vedrana Rudan poslala snažnu poruku Đokoviću

Podeli vest

Hrvatska književnica Vedrana Rudan zapalila je internet svojim novim tekstom o Novaku Đokoviću. Ona je poručila srpskom teniseru da bi mnogo bolje prošao da je silovatelj devojčica i kriminalac.

Vedranu je razbesnela činjenica da su vlasti Australije deportovale Novaka Đokovića iz njihove zemlje, iako su mu prvobitno dali vizu.

Njen tekst vam prenosimo u celosti:

"Ne znam što se, dok ovo pišem, dešava Đokoviću u leglu demokracije. Je li u pritvoru, zatvoru, obešen, pušten, oteran, popljuvan ili samo s lisicama na rukama ubačen u avion?

Zašto sam na strani Đokovića iako sam luda vakserica? Ne razumem se u tenis, moja jedina veza s tenisom je Nikola Pilić naš dragi dugogodišnji kućni prijatelj. Ali Nikola, Niki Pilić je uvek bio nešto više od tenisa. Ja odmerenijeg, poštenijeg, plemenitijeg i časnijeg čoveka u životu videla nisam. Danas mi je rekao: „Dali su mu vizu, oduzeli su mu vizu. Tretiraju ga kao kriminalca. Sve je to politička farsa.“

Foto: pink.rs

Vedrana Rudan

Što mene smeta u ovoj priči?

Najprije činjenice. Je li se Đoković vakcinisao dva puta? Nije. Je li  Komonvelt Australija insistirala da niko u to leglo demokratije ne sme kročiti nogom ako nije dva puta cepljen „određenim cepivom“? Jeset. Je li Komonvelt of Australija sama sebi skočila u usta i pustila Đokovića u krilo svoje iako nije poštovao ono u što se Commonwealth zaklinje otkako su nam Кinezi ili dragi bog uvalili koronu? Jeste.

Je li isti Komonvelt Australija progledao kroz prste Nadalu iako ni on nije poštovao zadana pravila? Jeste. Ko o tome govori? Nije to isto? Ista je to priča. Radi se o principu. Кad neka zemlja sebe drži leglom demokratije onda ni Nadal ne bi smeo biti izuzetak, ma koliko ne bio „Balkanac“.

Zašto naglašavam da se Australija zove Komonvelt  Australija? Važno je. Šefica toga nečega što trenutno urla o demokratiji i poštovanju zakona je Elizabeta Druga. Ta gospođa, neki je nazivaju najmoćnijom ženom na svetu, ima sina Andrua koji je već jako dugo najpoznatiji svetski silovatelj maloletnica.

Foto: Društvene mreže

Novak Đoković

Jesu li se ikad šefovi Australije oglasili na tu temu? Princ Endrju, umesto da svoje dane provodi na robiji u tamnici sa sebi sličnima, sedi u dvorcu i čeka Australian Open. Ludi engleski premijer Džonson nedavno je svoj brlog uredio lovom koju mu je poklonio tamošnji tajkun. Pitanje svih pitanja glasi, je li se Džonson ponaša poput „Balkanca“ ili se mi „Balkanci“, kad smo najgori, ponašamo poput Džonsona?

Mislite da ova dvojica propalica nemaju nikakve veze s Đokovićem? Imaju, imaju. Za zapadnjake je Đoković divljak kome treba pokazati što demokratija jeste. Lopini i silovatelju ništa ne treba ni pokazati, ni dokazati. Oni vrlo dobro znaju da između njihove demokratije i fašizma razlike nema.

Đokoviću, da si princ, silovatelj devojčica, premijer kriminalac ili premijer koji se preko leša sportista bori za novi mandat svi bi ti putovi bili otvoreni, sve bi ti vize bile valjane. Ovako…Ovako si samo simbol onih, nisu malobrojni, koji shvataju da se svet deli na „divlje balkance“ i „civilizirane“ kriminalce."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 2 godine

Kapa do poda G-djo Vedrana! Pravo u srž i kao i uvijek, pravično!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija