• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.01.2022

20:00

SRBIJA ĆE BITI OKOVANA LEDOM! Pred nama su mrazevi i udari vetra, METEOROLOG ČUBRILO OTKRIVA KADA NAM DOLAZE PROMENE

Tanjug/AP

Društvo

SRBIJA ĆE BITI OKOVANA LEDOM! Pred nama su mrazevi i udari vetra, METEOROLOG ČUBRILO OTKRIVA KADA NAM DOLAZE PROMENE

Podeli vest

Do sredine nedelje vreme će biti nepromenjeno, hladno sa povremenim snežnim padavinama, međutim, od sredine nedelje očekuje nas snažan vetar i zahlađenje praćeno padavinama, koje će okovati ledom čitavu Srbiju!

Ovo je na svom Fejsbuk profilu najavio naš poznati meterolog Marko Čubrilo, koji redovno objavljuje kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

- U toku noći ka utorku naoblačenje će se premestiti na jugoistok donoseći ponegde prolazne padavine, iznad 700mnv prolazan sneg i pojačan severozapadni vetar, koji na severu Hrvatske i Srbije na kratko može biti i vrlo jak - napisao je meteorolog i dodao:

- Sredinom nedelje uglavnom suvo, ali prohladno, dok će u toku noći biti slabih do umerenih, a ponegde na planinama i jakih mrazeva. Jutarnji minimumi od -7 do -1, na snegom pokrivenim planinama ponegde i oko -12 stepeni Celzijusa. Dnevni maksimum od +2 do +6,a u mestima gde će se magla ponovo duže zadržavati oko -1 stepen Celzijusa. U četvrtak ispred novog, hladnog, fronta koji će se ka nama spuštati po istočnoj periferiji jakog anticiklona sa centrom nad Velikom Britanijom ponovo malo toplije uz jugozapadni vetar i dnevni maksimum od +3 na krajnjem severu do oko +12 na jugu i jugozapadu regiona. Sredinom dana i posle podne prvo na severu, a u toku noći ka petku i nad ostalim predelima naoblačenje uz okretanje vetra na jak severni, padavine i zahlađenje. Za sada deluje da će u nizijama to uglavnom biti kiša ili prolazan sneg koji neće usloviti formiranje konkretnog snežnog pokrivača, dok bi planine, posebno BiH, Crne Gore i Srbije dobile prolazan, ali konkretniji sneg.

Foto: Tanjug

 

Čubrilo najavljuje da će u petak i subotu biti promenjljivo oblačno, vetrovito i umereno hladno uz povremeu pojavu snežnih padavina.

- U petak bi one češće bila na planinskom jugu i jugoistoku regiona, dok bi ih u subotu moglo lokalno biti i nad ostalim predelima, ali taj deo razvoja vremena još nije savim siguran i zavisiće od tačnog položaja grebena anticiklona koji će uslovljavati količinu i ugao upada hladnog vazduha. Za sada nema signala za ciklogenezu u našoj blizini i za tako nešto anticiklon bi morao otići još dalje na zapad. Tih dana će jutarnji mrazevi biti još jači te će ponegde na planinama biti i ispod -15 stepeni Celzijusa, dok će se u nizijama kretati od -9 do -3 stepena Celzijusa, a dnevni maksimumi verovatno od 0 do +5 stepeni Celzijusa - napisao je meteorolog i rezimirao:

- Posle prolaznog naoblačenja u ponedeljak, sredinom nedelje suvo i hladno uz noćne mrazeve, a oko 21. nešto jače pogoršanje i zahlađenje uz padavine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59