• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.01.2022

23:22

DOKTORKA ANA JE NA SVOJ 41. ROĐENDAN UMRLA OD KORONE! Na reči njenog prijatelja i KAMEN BIO ZAPLAKAO

facebook.com

Društvo

DOKTORKA ANA JE NA SVOJ 41. ROĐENDAN UMRLA OD KORONE! Na reči njenog prijatelja i KAMEN BIO ZAPLAKAO

Podeli vest

Dr Ana Čoporda umrla je na svoj 41. rođendan, lečila je druge, ali je izgubila svoju životnu bitku sa koronom. Dirljiv status na društvenim mrežama podelio je njen prijatelj. A ovo je njena priča od početka do, nažalost, samog kraja:

- Žao mi je što niste upoznali Anu;

- Ana je bila anesteziolog;

- Ana je volela život;

- Ana je uvek bila vedra i nasmejana, brza i pomalo šašava, onoliko koliko je potrebno da se ovaj naš posao obavlja sa lakoćom i sa što manje tenzije, jer nam je ionako ne fali;

- Anu znam otkad je ušla u bolnicu na specijalizaciju, bila je tek neku godinu mlađa od mene, četrdesetak. Izvrstan lekar, inteligentan, sposoban i posvećen;

 

 

- Ana je u svojim tridesetim obolela od bubrežne insuficijencije i dijalizirala se ali je i pored toga nastavila da radi svoj posao koji je obožavala;

- Ana je sa tom dijagnozom uprkos svim rizicima rodila prekrasnu ćerkicu koju je takođe obožavala;

- Ana je čekala godinama transplantaciju bubrega, dočekala i u toj bitki pobedila, sa celim nizom komplikacija koje samo zdravstvenom radniku mogu da se dese;

- Ana je nastavila da radi i u vreme pandemije iako je to bilo maksimalno rizično za osobu na imunosupresivima;

Ana je obolela od kovida, lečeći druge i

Ana nas je danas zauvek napustila.

Njenu priču, na svom Fejsbuk nalogu, podelio je prijatelj i kolega, a završio ju je rečima:

- Ana je sada u nebeskom KBC-u u kom se nalazi preko 140 naših kolega preminulih od kovida. Ana je moj heroj, tihi, plemeniti, nenametljivi junak koji pobeđuje s osmehom. Ana je jedan od najvećih boraca za koje sam u životu čuo. Priču o Aninoj životnoj borbi nećete čuti nigde drugde i zato sam je podelio s vama. Moramo znati ko su pravi heroji i idoli.

Sada kada znaš kraj Anine priče, nemoj da me pitaš što verujem da korona postoji i zašto sam se vakcinisala, jer želim da heroji i dalje zemljom hodaju i štite me od svega onoga od čega ne mogu da se odbranim sama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija