• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.Blic

19.01.2022

09:36

KOJI SPRAT IZABRATI KOD KUPOVINE STANA: Izbegavajte prizemlje i potkrovlje, AGENTI TVRDE DA JE OVAJ NAJBOLJI!

Društvo

KOJI SPRAT IZABRATI KOD KUPOVINE STANA: Izbegavajte prizemlje i potkrovlje, AGENTI TVRDE DA JE OVAJ NAJBOLJI!

Podeli vest

U vreme korone cene nekretnina naglo su skočile, ali potražnja ne opada

Cene kvadrata u Srbiji su skočile, pa su tako u Nišu za pola godine išle i do 40 odsto na gore, u pojedinim beogradskim opštinama poput Mirijeva i do 10 procenata, u Novom Sadu 11 procenata.

Tražnja nikad veća, kupci probirljivi

Agenti tvrde da tražnja nikada nije bila veća, da se kupuje najviše za keš, ali i da je malo stanova po želji potencijalnih kupaca. Tvrde da se razlikuju i želje i uskusi, ali da je i danas, u ovoj "čudnoj eri" za nekretnine prilikom kupovine i dalje vrlo prisutna važnost spratnosti.

Na kom spratu kupiti stan pitanje je na koje se različito gleda iz više uglova. Nije isto da li su u pitanju mlađi ili stariji ljudi, bolesni ili zdravi, porodice sa malom decom ili bez, ljudi koji kupuju stan sad i ne misle da ga menjaju do kraja života.

Još je mnogo faktora koji utiču na pitanje "kupiti stan na ovom ili onom spratu" ali izdvaja se i lokacija, spremnost da se plati više ili manje, i tako dalje....

Istina jeste da svaka roba ima svog kupca i da se nalazi kupac i za stan u soliteru na 10. spratu, ali i za stan na 1. ili 2. spratu.

Foto: printscreen youtube

Prvi sprat i potkrovlje treba izbegavati

Koji sprat je najbolji

Iskustva agenata govore, međutim, da je najbolje posedovati stan na 2. spratu. Takve nekretnine mogu koštati do 25 odsto više nego ostale u zgradi, koje su na "problematičnijem spratu".

Dakle, i 1. i 3. se slabije kotiraju, iako su zlatna sredina u zgradi od četiri ili pet spratova.

Argumenti za 2. sprat istovremeno su brojni od toga da je do stana lako doći bez lifta, do toga da ste blizu izlaza, ali i dovoljno daleko da vam prašina i buka ne dopire direktno sa ulice.

Stanovi u sredini su bolji i zbog izolacije, nekako ste "ušuškani" među komšijama na svaki način, pa je zimi toplije, a leti hladnije, a to znači i manje komunalije i troškove struje...

Takođe, lepši je pogled sa terase na drugom nego na prvom spratu i bolja je osvetljenost.

S druge strane, nekako je najmanje poželjno potkrovlje i prvi sprat. U potkrovlju zna biti i hladno i vruće u zavisnosti od goba godine, zna i da prokišnjava, najčešće do vrata nema lifta...

Prvi sprat, pak, mnogi izbegavaju jer često imate osećaj da se na ulici "i da vam prolaznik vidi šta imate u tanjiru" . Prvi sprat je na udaru i zbog lopova, ali i zbog buke i prašine...

Ukoliko imate u planu kupovinu stana, vodite računa o ovim preporukama agenata za nekretnine, kako biste što bolje prošli. 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija