• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

18.01.2022

17:38

OVO JE NOVA CENA PCR TESTA, a ni antigenski više ne košta isto!

Društvo

OVO JE NOVA CENA PCR TESTA, a ni antigenski više ne košta isto!

Podeli vest

Na poslednjoj sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa održanoj u petak, najavljeno je da će cena PCR testa na lični zahtev biti snižena sa 9.000 dinara na 6.000. Ova odluka je zvanično počela sa primenom juče, a nije snižena samo cena PCR testova

- Doneta je odluka da svi oni koji žele da se testiraju na lični zahtev mogu to da učine po nižim cenama, umesto 9.000 sada je PCR 6.000 dinara, dok je antigenski sa 3.500 sada smanjen na 1.800 dinara - naveo je posle sednice Kriznog štaba dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar.

LAŽNO NEGATIVNI! Evo zbog čega je PCR test pouzdaniji od antigenskog i kada je on NEOPHODAN!

Ova odluka počela je da se primenjuje zvanično od 17. janura, stoji na sajtu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Na istom mestu, građani mogu videti i da je cena antigenskog testa na lični zahtev sada 1.800 dinara.

Ipak, ono što se nije menjalo jesu cene brzog serološkog testa kao i test na igG antitela. Njihove cene ostaju kakve su i bile, odnosno građani će za brzi serološki test trebati i dalje da izdvoje 1.200 dinara. Ukoliko požele da odrede broj igG antitela za to će i dalje morati da izdvoje 1.800 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SVE O N95 MASKAMA! Koliko KOŠTAJU i zbog čega su EFIKASNIJE u zaštiti!
Društvo

SVE O N95 MASKAMA! Koliko KOŠTAJU i zbog čega su EFIKASNIJE u zaštiti!

Maska N95 koju najnovijom odlukom, a što je objavio Batut, od sada moraju da nose osobe koje su bile u bliskom kontaktu s kovid pozitivnom osobom je skuplja od obične, hirurške maske, koju većina građana Srbije nosi, ali i daleko bolja u zaštiti i za onoga ko je nosi i za onoga ko je u kontaktu s njim

18.01.2022

16:16

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija