• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.01.2022

20:18

TAJANSTVENI ČOVEK IZ KLUBA KRIJE REŠENJE NAJVEĆE MISTERIJE MATEJEVOG NESTANKA? Ovo je detalj iz poruka drugova nestalog Splićanina koji BUDI NOVE SUMNJE

Pixabay/J.Tošić/pritnscreen

Društvo

TAJANSTVENI ČOVEK IZ KLUBA KRIJE REŠENJE NAJVEĆE MISTERIJE MATEJEVOG NESTANKA? Ovo je detalj iz poruka drugova nestalog Splićanina koji BUDI NOVE SUMNJE

Podeli vest

Matej Periš (27) nestao je 31. decembra u Beogradu. Od tada, potraga za njim traje istim intenzitetom, a ovaj slučaj od samog početka prate misterije na koje ni sada nema odgovora.

Jedna i svakako možda najbitnija je: zašto je Matej te večeri izašao sam, bez jakne, iz kluba u kojem je bio, ne javivši se drugarima koji su ostali za stolom?

Zatim, gde se mladić u majici kratkih rukava uputio usred zimske noći u gradu koji ne poznaje?


Da li je Matej bio pod uticajem nekih opijata pa nije bio svestan gde trči ili je njegova ruta, za koju se ispostavilo da se poklapa sa Gugl mapama, bila svesno izabrana?

Šta se dogodilo nakon što je Matej došao do stepenica na Savskoj promenadi?

Od samog početka, najviše sumnji da nešto kriju palo je na Matejeve drugare. Oni su njegov nestanak prijavili sledećeg dana oko 18 sati, a nakon davanja izjave u srpskoj policiji pušteni su da se vrate kući u Hrvatsku.

Nikome nije bilo jasno kako to da mladići sa kojima je Matej bio navodno ne znaju zašto je izašao iz kluba i gde se uputio. Prema najnovijim informacijama, odnosno prepisci koju je objavila "Slobodna Dalmacija", postoji mogućnost da njegovo društvo zaista nije znalo kuda se on uputio kobne noći.

Foto: Informer

Klub u kojem je bio Periš sa drugovima


- Ja ne znam šta je njemu bilo. Droge ili šta... Mi nismo uzimali... - piše Matejev prijatelj devojci, na šta mu ona odgovara:

- Pa ne verujem da je sam pa sakriva, osim ako mu neko u tom điru nije ponudio. Pa nije žensko da će mu stavit u piće.

Prijatelj joj nakon toga piše da stvarno ne shvata šta se desilo. Nakon nekoliko dana, opet su otvorili istu temu, pa joj on piše: 


- Može biti to što ti govoriš. Al opet došao bi do M, rekao idem da rešim, ne bi mu rekao idem napraviti đir po klubu. Ne znam stvarno šta reći.

Devojka mu nakon toga odgovara: "Da, ali je usput upao u priču u tom điru sa čovekom, možda nije planirao to. Ili ona koristi i ta čuda, da mu je ona nekog rešila."

Kako se može zaključiti iz ovih poruka, Matej je drugu rekao da ide da da prošeta po klubu, ali se očigledno u međuvremenu desilo nešto zbog čega je izašao napolje.

Ono što za sada nije poznato je ko je čovek koji je pominje u ovoj konverzaciji, a koga je, navodno, Matej sreo tokom šetnje po klubu i da li je baš on uzrok Matejevog izlaska iz kluba.

Takođe, u prepisci se pominje i izvesna devojka, za koju se pretpostavlja da je Maja Sopta.

Foto: printscreen TV Prva

Maja Sopta


Ona je inače danas rekla kako ju je Matej zvao te noći, ali da nije komunicirala sa njim jer su nije javila na poziv.

Takođe, srpska policija je pre nekoliko dana objavila detaljnu rekontrukciju kretanja Mateja Periša, napravljenu na osnovu snimaka nadzornih kamera i signala njegovog telefona. Kako je navedeno, mladić je trčao od "Gotika" do restorana Savanova, za to vreme nije imao interakciju sa drugim osobama, osim sa taksistom koji je odbio da ga primi u vozilo i da se kod restorana spustio stepenicama koje vode sa Savi. Kamere nisu zabeležile trenutak u kojem Matej ulazi u reku. Policija je navela da je nakon toga bilo indikativno kretanje objekta u Savi, čije se kretanje poklapa sa signalom mobilnog telefona nestalog Splićanina.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija