• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.01.2022

08:29

MATEJ IPAK NIJE SKOČIO U VODU? Ispovest očajnog oca Nenada kida srce - Periš o ključnim pitanjima istrage!

printscreen

Društvo

MATEJ IPAK NIJE SKOČIO U VODU? Ispovest očajnog oca Nenada kida srce - Periš o ključnim pitanjima istrage!

Podeli vest

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišem traje već tri nedelje, a od njega ni traga ni glasa

Iako je prošlo tri nedelje od njegovog nestanka, njegov otac Nenad uprkos svemu ne gubi nadu.

- Ja se nadam da ćemo mi Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu. I to je tako. Verujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za juče. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim. Kad sam rekao da sam spreman onda mislim da sam vernik i ono što je Bog odlučio neka tako bude. Teško mi je i teško mogu to da prihvatim, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sedi pored mene u autu - rekao je Nenad Periš u razgovoru za Prvu srpsku televiziju.

Nenad je govorio i o ključnim pitanjima na koje još nema odgovore

- Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo da da odgovor na pitanje gde je Matej išao. I na kraju, ako Bog da, gde je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje koje nakon onog snimka sa taksijem je jasno da je on želeo negde da ode, u to sam uveren. Naravno da i policija i svi njeni pripadnici rade na rasvetljavanju ne samo tog momenta, nego i svih ostalih momenata. Oni ništa ne isključuju - rekao je Nenad Periš.

Matejev otac pretpostavlja šta je mogao biti razlog Matejevog izlaska iz kluba Gotik te kobne večeri.

- Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet.Pare koje su mu bile u apartmanu možda mu je trebao novac. Da se nađe sa nekim, ne znam s kim, nije ni sa kim razgovarao na telefon. Da li je bio u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želeo je da se sa nekim nađe. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči. Kažem, mislim da je negde želeo doći, stići. To mi ta situacija sa taksijem pokazuje. Šteta što nije bio slobodan za vožnju. Ne znam, ne znam... - kazao je Matejev otac.

Foto: printscreen

Nenad Periš samo želi da pronađe svog sina

Sigurno nije skočio u vodu

- On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Da li se mogao okliznuti, da li je mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini za koju mislim da je možda i pod 60 stepeni kosa da li je mogao tu skliznuti, udariti se... Da li je to sve istina ja to ne mogu tvrditi. Ali da je namerno skočio u vodu u to apsolutno ne verujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želeo skočiti u vodu to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne verujem - rekao je Periš i dodao:

- Matej je momak prema kojem ja kao otac, želeći mu najbolje, nisam imao nikakvu primedbu ili da mu kažem nemoj tako nego ovako. Uvek tata želi bolje, ja gledam svet na drugi način nego on. On je bio momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam rešio stanovanje, došao do kraja naravno uz našu podršku i želju. Nije mu bilo teško da radi celo leto od petog meseca do desetog. Imao je devojku svoju. Ne znam šta bih vam rekao. Momak koji je potpuno normalan. Ja kao otac mogu reći da je pristojan. Teško mi je o tome govoriti - ispričao je Nenad Periš o svom sinu.

Osvrnuo se i na brojne poluinformacije koje se pojavljuju

- Ja imam svoj problem. Tako da me ništa ne može toliko dodatno uznemiriti. Ima i tako nekih poluinformacija koje zbunjuju, da kažem tako blago, koje možda dodatno prave nekakve boli nekome ko to čita, mojoj porodici i prijateljima. Samo ću reći da ne dao Bog nikome da bude u ovakvoj poziciji u kojoj sam ja i da iskusi kako to izgleda - rekao je Nenad Periš.

Foto: privatna arhiva

Potraga za Metejem traje već tri nedelje

Nenad ističe da Matej nije koristio drogu

- Ja apsolutno poznajem moje dete i ja mu verujem. Ja mu apsolutno verujem i shodno tome nije me upšte briga šta pišu. Istina će doći i jedino će me istina dovesti do moga Mateja. Nikome ne zameram ništa. Nemamo informaciju onu koju svi čekamo, a to je gde je Matej. Istina je takođe da nemamo ni onih dodatnih činjenica koje bi nas mogle dovesti do konačne situacije i konačnog odgovora. I to je ono što stvara neizvesnost na koju nemam odgovora - rekao je Periš i dodao:

- Ništa mu ne bih rekao. Samo bih ga zagrlio i to bi bilo to. Ništa ne treba da mi kaže, samo da dođe - rekao je kroz suze Nenad Periš.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Savka

pre 2 godine

Tajnu kriju njegovi "prijatelji" i navedena devojka. Ne treba im ništa verovati. Tražite da otkriju šta se stvarno deseilo.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija