• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Biografija.org

29.01.2022

20:42

KO JE BILA KSENIJA VUČIĆ? Novinarka sa zavidnom karijerom, najponosnija na decu Danila i Milicu!

printscreen

Društvo

KO JE BILA KSENIJA VUČIĆ? Novinarka sa zavidnom karijerom, najponosnija na decu Danila i Milicu!

Podeli vest

Večeras je u Beogradu, iznenada, u 56. godini, preminula Ksenija Vučić, novinarka i autorka emisije "Pravac"

Ksenija je srpska novinarka i prva supruga predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića sa kojim ima dvoje dece, sina Danila i ćerku Milicu. 

Pre nego što je počela da uređuje i vodi emisiju „Pravac“ na televiziji "Pink" Ksenija Vučić je radila u časopisu "Srpska reč", radiju "Fokus" i televiziji „Studio B“.

Radila je intervjue sa brojnim domaćim i stranim političarima, poput Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Nenada Čanka, Edija Rame, Nikole Gruevskog (Никола Груевски) i drugih. Od 1997. do 2011. godine bila je u braku s Aleksandrom Vučićem, aktuelnim predsednikom Srbije, nekadašnjim premijerom, potpredsednikom Vlade, ministrom odbrane i ministrom informisanja, piše Biografije.org.

Obrazovanje i karijera

Ksenija Vučić (devojački Janković) je rođena u Beogradu. Pohađala je Osnovnu školu „Darinka Pavlović“ u Starom gradu. Školovanje je nastavila u rodnom gradu. Radila je u brojnim medijima. Između ostalih, bila je deo redakcije radio „Indeksa“, lista „Srpska reč“, radija „Fokus“ i televizije „Studio B“.

Može da se pohvali intervjuima sa mnogim važnim ličnostima, poput Vedrane Rudan, Nikole Gruevskog i albanskog premijera Edija Rame kome je u emisiji pokazala tri prsta.

Kada su je kolege novinari pitali kako je do toga došlo Ksenija je odgovorila da se radilo o spontanoj reakciji. Rama je pričao o javnom pokazivanju orla, albanskog nacionalnog simbola, a Vučićeva ga je upitala da li bi ona u centru Tirane smela da pokaže tri prsta. Prvo joj je kazao da bi smela, a potom i da bi je on lično zaštitio. Detalje razgovora i najave novih intervjua Vučićeva je najčešće najavljivala u emisiji „Novo jutro – Dea i Sarapa“.

Svoje lične stavove o mnogim aktuelnim temama iznosila je na društvenoj mreži „Tviter“ („Twitter“).

Privatni život

O privatnom životu Ksenije Vučić zna se vrlo malo. To ipak, ne sprečava tabloide u Srbiji da s vremena na vreme pišu o njenom braku i razvodu s Aleksandrom Vučićem.

S obzirom na to da Ksenija vrlo retko daje intervjue, o tome kako su se upoznali ispričao je Vučić u intervjuu sajtu „Press Online“ 2010. godine. Ksenija i Aleksandar su se prvi put sreli 1995. godine kada je ona vodila duel između njega i Aleksandra Čotrića iz SPO na Radio Indeksu. Nakon toga ga je zamolila da intervju da i „Srpskoj reči“, listu za koga je u to vreme takođe radila.

On je pristao, pa su nastavili da se viđaju. Kako je Vučić tada ispričao, dugo su šetali, razgovarali i jednostavno se pronašli.

Godine 2009. Kseniji je postavljena dijagnoza disekcije aorte. Reč je o poremećaju koji podrazumeva cepanje krvnog suda, pri čemu krv ulazi u nastalu pukotinu i izaziva „lažni“ lumen aorte.

Nakon neuspešnih tretmana lekovima ona je operisana u Parizu. Operacija je, prema njenim rečima trajala više od deset sati, a četiri dana nije mogla da se probudi iz kome.

Zid aorte je rekonstruisan, a Ksenija se uspešno oporavila. 

Iznenada je preminula večeras.

Detalji o datumu sahrane biće naknadno objavljeni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 2 godine

ZALOŽNO... IMALA JE HARIZMU. DECA TREBA DA BUDU PONOSNA STO SU JE IMALI.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija