• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: J. Marković

30.01.2022

18:48

AKO JE TESLA HRVAT, ONDA SU HRVATI I VOJVODA ĐUJIĆ I SIMO DUBAJIĆ I... Brutalna šamarčina Gorana Šarića za Milanovića i ekipu zbog svojatanja Srba!

printscreen

Društvo

AKO JE TESLA HRVAT, ONDA SU HRVATI I VOJVODA ĐUJIĆ I SIMO DUBAJIĆ I... Brutalna šamarčina Gorana Šarića za Milanovića i ekipu zbog svojatanja Srba!

Podeli vest

Goran Šarić, hrvatski teolog i istoričar poznat po svojim kontraverznim stavovima i otkrivanju istine o Srbima u Hrvatskoj i ovaj put oduvao je Hrvate i potpuno ih raskrinkao!

Šarića smo pozvali kako bi nam objsanio jedan specifičan fenomen koji postoji samo u Hrvatskoj, a to je selektivno prisvajanje znamenitih srpskih ličnosti.

Za komšije iz "lijepe njihove" svi znameniti Srbi koji su rođeni na teritoriji današnje Hrvatske, kao npr. Nikola Tesla, Simo Matavulj, Branko Radičević, Milutin Milanković, Josif Pančić i dr. su Hrvati. Međutim, istom "logikom" za njih su "srobčetnici" i "zločinci" pop Momčilo Đujić, Milan Martić, Simo Dubajić i svi ostali Srbi, koji su takođe rođeni u Hrvatskoj...

Foto: printscreen

Ovi veliki srpski umovi su za njih Hrvati, jer su rođeni u Hrvatskoj

 

Ovo šizofreno ponašanje, kaže Šarić, ne potiče od većinskog hrvatskog stanovništva, već od ultra desničara, koji su samo deo njihove populacije.

- Ne tvrdi to "zvanična" Hrvatska, već desno orjantisani krugovi. Možda bih i podržao taj narativ, međutim, šta je tu problem? Problem je što su oni proterali i pobili stotine hiljade Teslinih sunarodnika, najveći praznik svake godine je proslava tog proterivanja i onda kažu da je Tesla Hrvat!? - počinje Šarić, a onda objašnjava ovaj apsurd pomalo komičnim tonom.

Foto: printscreen

Oni su za Hrvate "srbočetnici" i "zločinci" rođeni u Hrvatskoj

- Davno sam napisao "KOME JE HRVAT TESLA, TOM JE I ĐUJIĆ HRVAT", a to su preuzeli kasnije i političari. Ja uvek kažem i hrvatski vojskovođa i političar Milan Martić - kaže Šarić.

Bliži mi je Kosovski zavet od Oluje!

- Moji su rođeni Dalmatinci, ja sam odrastao u Rijeci, tom logikom i za mene mogu reći dam sam Hrvat. E, sad, ako sam Hrvat onda prihvatam tri stuba hrvatstva, a to su: Oluja, Vukovar i Hrvatska reprezentacija. Ili sam Srbin, možda nekim korenima i poreklom, a onda pruhvatam: Svetosavlje, slavu, Ćirilicu i borbu protiv nepravde. Nekako su meni bliži borba protiv nepravde i Kosovski zavet od fudbalske reprezentacije i etničkog čišćenja (Oluje) - objašnjava Šarić na sopstvenom primeru. 

Srpski istoričari moraju više da se potrude oko istraživanja genocida nad Srbima u NDH

Goran Šarić dotakao se i genocida nad Srbima u NDH. On smatra da bi se srpski istoričari morali mnogo više i mnogo ozbiljnije baviti ovom temom.

- Genocid nad Srbima u Drugom svetskom ratu je izuzetno važna tema, ako uzmemo u obzir cifre koje priznaju Hrvati, taj najniži prag, to je oko 250.000 ljudi. Zamislite kolika je onda stvarna brojka, koje su to sudbine. Pronalaženje istine o tim žrtvama je svetinja. Sa mnogo više entuzijazma se mora istraživati, kako bi se došlo do istine - ocenjuje Šarić.

Da Srbi ne vode dovoljno računa o sopstvenom kulturno-istorijskom nasleđu, Šarić kaže, govori i primer što malo ko zna da postoji ulica najzaslužnijeg pesnika, pisca i filozofa 19. veka, Srbina iz Dubrovnika.

- Na levoj obali Dunava postoji Ulica Mede Pucića, to je čovek koji je zadužio Srbiju više od većine onih koji imaju ulicu sa svojim imenom. To je bio najveći pesnik, književnik i filozof, rodom iz Dubrovnika iz 19. veka, iz porodice Srba katolika - objašnjava Šarić.

Izmišljeni hrvatski vladari

Šarić smatra da ne treba da se stidimo da glasno kažemo da ne želimo da učestvujemo u fabrikovanju lažne istorije, a sa tim treba krenuti iz Beograda.

- Treba skinuti nazive ulica u Beogradu koja nose imena izumišljenih hrvatskih vladara, tipa Višeslava, koji nije ni postojao. To je bio Vojislav, on je bio srpski knez - naglašava Šarić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikizg

pre 2 godine

Šariću, ima ti Hrvatska u Registru hrvatskih Branitelja oko 10.000 Srba, a šta ne kazeš da i njih svojata?

Evro

pre 2 godine

Sepska centralna banka je htela da kuka Evropi da Hrvati svojataju svog građanina iz Smiljana pa odustala, šteta tk bi bilo divota slušati? Nacionalnost je jedno, vera je drugo, ali zemlja koja te pusti u svet je tvoja svetinja i domovina.

Laki

pre 2 godine

Tesla kao i svi mi koji smo živeli ili živimo na području današnje Hrvatske smo krajišnicima, za vreme Austrougarske kao branioci krsta i vere protiv turaka dobili smo kao narod za uzvrat privilegije. Kasnije smo kao narod ujedinjenje dali hrvatima državu i postali njen konstitutivan deo sa hrvatima. Nakon svega i dva stradanja od 1941 do danas smo biološki i pravno uništeni, samo zato što je Hrvatska morala biti građanska država i jedino kao takva da postoji kao država. Kao etnički čista jedno nacionalnaa gubi sve atribute države, jer genocid kao teret joj briše sve, a sve žrtve postaju još teže zbog bezumlja i mržnje koju je proizvela klerofašističim ideologija ustaštva. Istina kao otrežnjenje je oružje kojim će pobediti srbi i hrvati svoje neprijatelje, toga se boje i od toga strepe kao od najvećeg imaginarnog Teslinog oružja.

Sava

pre 1 godinu

Све до речи Тачно,када ће се усвојити Резолуција у Скупштини Србије о Усташком Геноциду у Јасеновцу! Зашто већ није усвојен! Србијо Пробуди се Историјски Непријатељи никада више не могу бити Пријатељи!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija