• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.01.2022

08:23

NEMA VIŠE SLOBODNIH MESTA! Imaju OVE dve kategorije teških pacijenata, najviše ih je na KISEONIKU!

Društvo

NEMA VIŠE SLOBODNIH MESTA! Imaju OVE dve kategorije teških pacijenata, najviše ih je na KISEONIKU!

Podeli vest

U Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa trenutno ima 227 kovid pacijenata i slobodnih mesta više nema, a direktorka te ustanove doktorka Marija Zdravković kaže da su zauzeta i sva 24 mesta u intenzivnoj nezi, kao i da su tamo teški pacijenti sa bilateralnim pneumonijama

- Nadamo se da ćemo uspeti sve da zbrinemo, kao i do sada, mada je veliki broj pacijenata i nisu tako laki kao što se misli. Omikron nije tako jednostavan virus, ali nadamo se da će u narednom periodu doći do smirivanja situacije - rekla je Zdravković za RTS.

MNOGI U SRBIJI IMAJU "SUPERIMUNITET" NA KORONAVIRUS, A DA TO I NE ZNAJU! Evo na koji način se stiče!

Navodi da svaki dan imaju između 350 i 400 pacijenata koji su upućeni na Bežanijsku kosu, u najveću sekundarnu trijažu u Beogradu.

- Danas je bilo 42 prijema i isto toliko otpusta. Čim otpustimo, mi primimo novog pacijenta. Naravano, trijažirali smo i prema drugim ustanovama koje primaju pacijente - objašnjava doktorka Zdravković.

Ističe da imaju pacijenata i na respiratorima, kao i da je intenzivna nega 100 odsto popunjena.

- Imamo zauzeta sva 24 mesta u intenzivnoj nezi. To su sve teške bilateralne pneumonije. Najveći broj pacijenata - oko 95 procenata su na kiseoniku i to nisu uopšte male potrošnje. Bolnica troši velike količine kiseonika - kaže ona.

Doktorka Zdravković ističe da imaju dve kategorije teških pacijenata - pacijente koji nisu vakcinisani a koji imaju jako teške forme bolesti i pacijente koji inače imaju teška oboljenja, pa je kovid samo kap koja je prelila čašu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija