• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.01.2022

12:33

Sahranjena Ksenija Vučić! Porodica, brojni prijatelji i kolege se oprostili od novinarke!

Fotoilustracija

Društvo

Sahranjena Ksenija Vučić! Porodica, brojni prijatelji i kolege se oprostili od novinarke!

Podeli vest

Ksenija Vučić, poznata novinarka i prva supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, preminula je iznenada u 29. januara uveče u 56. godini života

 

14.25 - Sahranjena Ksenija Vučić

Novinarka, prva supruga predsednika Aleksandra Vučića, Ksenija Vučić, sahranjena je danas na Novom groblju u Beogradu.

Foto: Fotoilustracija

14.02 - Krenula povorka

Nakon opela kome je prisustvovao veliki broj prijatelja i kolega, povorka je krenula ka grobnom mestu. Opelo je služio patrijarh Porfirije sa vladikama i sveštenstvom.

- Kseniju sam poznavao 20 godina. Bili smo zajedno na kardiovaskularnoj klinici, ni jedno ni drugo tada nismo razgovarali o prolaznim stvarima. Pričali smo o smislu postojanja, o tome i kada padamo i kada rastemo, šta je to što nas drži u takvim situacijama. U ovom trenutku mogu da kažem da je njena duša bila bogočežnjiva i da je u toj duši postojao nevidljivi kriterijum koji je određivao njene odnose prema drugim ljudima. Svih tih deset dana na klinici mi je postavljala pitanja koja su joj sada mnogo jasnija. Bog je sada prima u svoje naručje - rekao je patrijarh porfirije nakon opela.

Foto: Marko Đoković

Kovčeg sa preminulom Ksenijom Vučić izašao je iz crkve, a povorka se uputila ka večnoj kući novinarke.

Foto: Marko Đoković

Na čelu povorke je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa sinom Danilom i ćerkom Milicom. Majka Ksenije Vučić, Nada, bila je neutešna, a sve vreme ju je za ruku držao unuk Danilo.

12.30 - Porodica, prijatelji i kolege se opraštaju od Ksenije Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Novo groblje na sahranu svoje bivše supruge Ksenije Vučić u pratnji sina Danila i ćerke Milice.

Na Novom groblju okupio se veliki broj prijatelja, kolega novinara, političara, glumaca, pevača koji donose vence, pale sveće i izjavljuju saučešće Ksenijinoj deci i porodici. 

Foto: ATA Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ćerkom Milicom i sinom Danilom

Među prvima su stigli roditelji predsednika Srbije Angelina i Anđelko Vučić, Andrej Vučić, Vladislav Dajković, crnogorski političar, predsednik Slobodne Crne Gore, lider SRS Vojislav Šešelj u pratnji sinova, lider JS Dragan Marković Palma, ministar Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Takođe, tu su direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević, direktor Telekoma Vladimir Lučić, ministarka Darija Kisić Tepavčević, direktor KSS Dejan Tomašević, ministar Aleksandar Vulin, novinar Milomir Marić, ministarka Maja Gojković, novinar Mladen mijatović i Dea Đurđević.

Na vencu koji je u ruci nosio Anđelko Vučić, otac predsednika Aleksandra Vučića, piše: "Kseniji poslednji pozdrav od Angeline i Bate".

Foto: Marko Đoković

Anđelko i Angelina Vučić

Majka Ksenije Vučić, Nada Janković, ušla je u kapelu kako bi se oprostila se prerano preminuolm ćerkom. 

Foto: ATA Images

Majka predsednika Vučića, Angelina Vučić

Takođe, tu su vlasnik TV Pink Željko Mitrović, pevač Slobodan Radanović, pevač Nikola Rokvić, Gordana Šaulić, pevač Oliver Mandić, pevač Saša Matić.

Foto: Marko Đoković

Željko i Milica Mitrović i Oliver Mandić

Na Novo groblje pristigli su i ministar Nebojša Stefanović, savetnice predsednika Srbije Suzana Vasiljević i Tanja Jović, direktor BIA Bratislav Gašić, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Čedomir Jovanović, političar Nebojša Bakarec, Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Vesko Milić, Rasim Ljajić, Zvezda i Konstadin Terzić, Dragan Džajić, košarkaški trener Miroslav Muta Nikolić, Zoran Babić, ministar Tomislav Momirović, direktorka Bežanijske kose doktorka Marija Zdravković.

Foto: Marko Đoković

Bratislav Gašić

Pristigli su i Veljko Ražnatović, premijerka Srbije Ana Brnabić, otac Novaka Đokovića Srđan Đoković.

Foto: Marko Đoković

Premijerka Srbije Ana Brnabić

Takođe, prisutni su i glavni i odovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, direktor Informera Damir Dragić, Dubravka Jovanović, predsednik Skuptine Srbije Ivica Dačić sa suprugom i sinom Lukom, Vanja Udovičić, Darko Glišić, novinar Predrag Sarapa, Biljana Popović Ivković.

Foto: Marko Đoković

Dragan J. Vučićević

Pristigli su i Lav Pajkić, Olivera Kovačević, pevač Aco Pejović, Nebojša Pajkić, Vladimir Đukanović, kompozitor i član GO SNS Damir Handanović, Verica Rakočević, ministar Branislav Nedimović.

Foto: Marko Đoković

Okupljeni stoje u tišini sa svećama, polažu vence ispred crkve na groblju, a svima koji prisustvuju sahrani dele se crne maske kako bi se ispoštovale epidemijske mere. Red se prostire od crkve Svetog Nikole, pa skoro do ulaza u grbolje.

Foto: Marko Đoković

Podsetimo, Ksenija Vučić je preminula u svom stanu na Novom Beogradu, na rukama sina Danila. Uzrok smrti još nije saopšten, ali se pretpostavlja da je u pitanju srčani udar. Više pročitajte OVDE.

Kseniju Vučić javnost će pamtiti kao novinarku sa dugom i uspešnom karijerom i u štampanim i u elektronskim medijima. Radila je više od 30 godina - od Radija 'Indeks', preko časopisa 'Srpska reč' i Studija B, pa sve do TV Pink, gde je poslednjih godina uređivala i vodila emisiju 'Pravac', i bila na čelu Pinkovog kablovskog kanala Pink 3, kasnije TV Vesti. Gledaoci će je pamtiti i kao novinarku koja je albanskom premijeru Ediju Rami usred intervjua u Tirani pokazala tri prsta.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VamTam

pre 2 godine

Pevač Marinko Rokvić je umro. “Marinko Rokvić je medju prvima stigao na sahranu” ?!

Anja

pre 2 godine

Tuga je zadesila decu i porodicu Vucic. Iskreno saucesce.

ja

pre 2 godine

Divan dan za celu Srbiju i sve Srbe sirom sveta, kriminalna porodica koja ne najvise zla donela Srbiji, smrt izdajnika se mora proslaviti.

Filip

pre 2 godine

Vrlo tužan dan za sve ljude koji su poznavali pokojnu Kseniju, a najtužniji za porodicu Vučić.

Jecka

pre 2 godine

A prva dama?Mogla je da ispostuje decu svoga supruga!?

Brandži

pre 2 godine

Draga deco, primite iskreno saucesce i budite jaki u ovim trenucima.....

Brandži

pre 2 godine

Saucesce rodbini i prijateljima, iznenadna smrt je nenadoknadiv gubitak za sve koji su je poznavali.

Brandži

pre 2 godine

Prerani odlazak nase omiljene novinarke rastuzio je sve koji su je poznavali. prosto nisam mogla da verujem kada sam pročitala vest...

Zečica

pre 2 godine

Ogroman gubitak za porodicu , prijatelje kolege a najviše za Milicu i Danila kojima je bila, naj potrebnija...

Marija

pre 2 godine

Draga naša Ksenija. Čast i zadovoljstvo mi je bilo pratiti vaša dela. Tuga je velika tako mladi sto ste nas ostavite. Saucesce porodici.

Jeka

pre 2 godine

Aleksandru i njegovoj deci iskreno saučešće...nek počiva u miru.

Ana

pre 2 godine

Moje iskreno saučešće porodici i prijateljima. Neka joj Bog podari pravi raj. Bila je divna žena.

vlada

pre 2 godine

Tuzna slika koja govori koliko je Ksenija bila cenjena i za zivota! Neka joj je vecna slava!

Maja

pre 2 godine

Strasno je ovo što se desilo! Ksenija je prerano otišla!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija