• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

31.01.2022

17:16

POČINJE ERA TIGRA! Spektakularno obeležavanje Kineske nove godine na Savskoj Promenadi! (VIDEO)

printscreen

Društvo

POČINJE ERA TIGRA! Spektakularno obeležavanje Kineske nove godine na Savskoj Promenadi! (VIDEO)

Podeli vest

Kineska Nova godina se, tradicionalno, četvrti put za redom, biti obeležena u Srbiji tokom januara i februara 2022. godine

Kineska Nova godina se obeležava kroz tri manifestacije: Kineski Festival svetla, Kineski novogodišnji vašar i prvi beogradski ”Tink-Tenk” vezan za Inicijativu „Pojas i put“.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, obeležavanje početka Kineske nove godine - godine tigra započelo je svečanim vatrometom u ponedeljak, 31. januara 2022. godine u 17 časova (odnosno u ponoć po pekinškom vremenu) na Savskoj Promenadi, ispred Galerije "Belgrade".


Obeležavanju prisustvuju ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predstavnici ambasade NR Kine u Beogradu i Instituta za Pojas i put u Beogradu, kao i osnivač manifestacije "Kineski festival svetla" Slobodan Trkulja.

Kineski festival svetla mogu da posete svi građani i gosti Grada Novog Sada u Limanskom parku.

Ovogodišnja proslava Kineske Nove godine u Beogradu i Novom Sadu odvija se pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Grada Beograda i Grada Novog Sada, uz podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Instituta za Pojas i put u Beogradu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
neko

pre 2 godine

super ali ovo je lunarna nova godina koja se slavi i u Koreji kao i u Japanu.. zasto cestitke samo kinezima?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija