• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Niške vesti

08.02.2022

12:51

CELA SRBIJA BRUJI O OVOME! Dečak došao u restoran i pitao šta može da kupi za 50 dinara - Ono što je vlasnica uradila iznenadilo je sve!

Društvo

CELA SRBIJA BRUJI O OVOME! Dečak došao u restoran i pitao šta može da kupi za 50 dinara - Ono što je vlasnica uradila iznenadilo je sve!

Podeli vest

Osamnaestogodišnja vlasnica jednog restorana u Srbiji oduševila je sve svojim gestom

Humani gest mlade Anđele Lečić iz Niša ganuo je celu Srbiju.

Naime, maturenatkinja u Gimnaziji "9.maj" u Nišu otvorila je nedavno restoran u kom se služi hrana za poneti, a biznis je započela uz veliku podršku porodice. 

Ne bi to bila nikakva vest da ona, a tek joj je 18 godina, nije odlučila da pomogne onima koji nemaju ali i trudnicima jer smatra da će im na taj način olakšati obaveze dok čekaju prinovu.

Foto: Pixabay

Besplatan obrok za trudnice

Besplatan obrok za trudnice

Anđela je odlučila da pomogne tako što će buduće mame u njenom restoranu dobiti besplatno kompletan obrok.

- Restoran je nov. Nedavno je otvoren, ali sam već pre otvaranja došla na ideju da posao kojim se bavim na neki način oplemenim. Da pomognem na način na koji mogu. Humanost je plemenita osobina i uči se od malih nogu. Ona je kao lepo vaspitanje. Gest koji vas oplemenjuje. Prosto se dobro osećam kada nekome pomognem. To je onaj osećaj kada starijoj osobi ustanete u autobusu ili kada je pustite da preko reda uđe u prodavnicu kao što to činite i kada su mame sa malom decom u pitanju ili pak trudnice - kaže Anđela za Niške vesti.

- Malo je ljudi bilo do sada po besplatni obrok. Danas nam je došla i prva trudnica. Jako sam se obradovala zbog toga. Dobila je kompletan ručak, a nadam se da sam joj olakšala dan jer ne mora da priprema sama jelo. Prosto nosim taj osećaj u sebi - ističe ona.

Svratio mi je pre neki dan neki dečak i pitao šta može da kupi za 50 dinara. Rekla sam mu "ništa" i uzela u kesu stavila sve što mu je potrebno za ručak. Naravno, nisam mu ništa naplatila - kaže mlada vlasnica.

Oni koji bi voleleli da se zaslade domaćim jelom a nemaju dovoljno za obrok Anđelu mogu da pronađu na Paliluli u ulici Hajduk Veljkovoj 48. Na toj adresi ova mlada gimnazijalka drži najvažniju životnu lekciju o humanosti i dobročinstvu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija