• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.02.2022

16:34

INCIDENT TOKOM MOLITVE ZA MATEJA! Periš se molio za dete s Hočevarom, nadbiskup opljačkan!

Printscreen

Društvo

INCIDENT TOKOM MOLITVE ZA MATEJA! Periš se molio za dete s Hočevarom, nadbiskup opljačkan!

Podeli vest

Stanislav Hočevar se 4. februara molio sa Nenadom Perišem, ocem nestalog Mateja, kad mu je iz auta, parkiranog ispred crkve Svetog Ante Padovanskog, nepoznati lopov ukrao liturgijsko odelo i lične stvari

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar opljačkan je 4. februara u centru Beograda dok se u crkvi Svetog Ante Padovanskog molio za nestalog Splićanina Mateja Periša!

Hočevar se molio zajedno sa Matejovim ocem Nenadom Perišem, kad mu je nepoznati lopov razbio staklo na autu, parkiranom ispred crkve, i iz kofera na zadnjem sedištu ukrao liturgijsko odelo i druge lične predmete.

Potraga za lopovom

Policija je obavila uviđaj na mestu krađe, u Bregalničkoj ulici u Beogradu, a za lopovom se traga.
Beogradska nadbiskupija je u međuvremenu na svom sajtu objavila fotografije kofera i Hočevarovog automobila na kom je razbijeno staklo, uz molbu kradljivcu da vrati ukradene predmete.

- Nadbiskup je u petak, 4. februara, imao večernju misu u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Beogradu. Nakon toga održana je misa za porodicu Mateja Periša, koji je u Beogradu nestao 31. decembra 2021. godine, kao i za njegov pronalazak. Posle toga, kofer u kom su bili liturgijsko odelo i stvari nadbiskupa Stanislava Hočevara odložen je u automobil. Nadbiskup se potom zajedno s ostalim sveštenicima i Nenadom Perišem, ocem nestalog Mateja, uputio u franjevački samostan Svetog Ante Padovanskog gde su svi zajedno nastavili molitvu - navodi se u saopštenju nadbiskupije, i dodaje:

- Za to vreme u dvorištu tog samostana nepoznata osoba je razbila staklo na vozilu i iz njega odnela kofer u kom je bilo liturgijsko odelo i druge stvari. O svemu je odmah obaveštena policija koja je obavila uviđaj. Eventualni pronalazači ukradenih stvari pozivaju se da se jave u nadbiskupiju ili najbližoj policijskoj stanici.

Potraga

Policija je obavila uviđaj na mestu krađe, u Bregalničkoj ulici u Beogradu, a za lopovom se traga

Nada se da je živ

Podsetimo, Splićanin Matej Periš je 30. decembra sa šestoricom prijatelja došao u Beograd, u provod. Iste večeri su otišli u klub "Gotik" u Beton hali, ali Matej je, u 1.43 posle ponoći iznenada izašao iz lokala, pa narednih devet minuta trčao do Sava promenade, do restorana "Savanova", gde je snimljen nadzornim kamerama da silazi do reke.

Iako sve ukazuje na to da se Matej utopio i da je telo Sava odnela u Dunav, njegov otac i dalje gaji nadu da mu je sin živ. 

Sad se moli i za dušu kradljivca

Iz Beogradske nadbiskupije poručili su da se Stanislav Hočevar moli za dušu kradljivca, uprkos tome što je opljačkao nadbiskupa. Apelovali su na kradljivca da vrati ukradene predmete, jer one nemaju veliku novčanu, već religijsku vrednost.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija