• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2022

17:16

BEOGRAD JE SPREMAN ZA SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI!

beoinfo.rs

Društvo

BEOGRAD JE SPREMAN ZA SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas završne pripreme na organizaciji Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će od 18. do 20. marta biti održano u Beogradskoj areni.

Vesić je, u prisustvu čelnika Srpskog atletskog saveza, istakao značaj predstojeće manifestacije.

Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici ove godine će biti najeksponiraniji medijski događaj na planeti, istakao je Vesić i dodao da se Beograd organizacijom ovako značajnog događaja svrstava u svetske prestonice sporta.
 
Podsetio je da Beograd svake godine organizuje neko svetsko ili evropsko prvenstvo.

– Važno je da se organizuju ovakva i slična takmičenja jer tada radimo na poboljšanju infrastruktire, te popularnosti sporta, pre svega kod najmlađih. Posebno je značajno takmičenje za popularizaciju našeg grada kao turističke destinacije, jer će na predstojećem prvenstvu uzeti učešće više od 1.400 atletičara iz celog sveta i medijski će biti više nego propraćeno – naglasio je Vesić.

Foto: beoinfo.rs

On je zahvalio čelnicima Srpskog atletskog saveza na popularizaciji atletike kao bazičnog sporta i njenog vraćanja na staze stare slave.
 
Predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović istakao je da je do početka najvećeg sportskog događaja u Srbiji ove godine ostalo tačno 35 dana.

– Najvažniji posao smo odradili, postavili smo konstrukciju atletske staze, ostalo je da se odrade samo još neke finese. Mi smo ovde 2017. godine organizovali najbolje Evropsko prvenstvo, ne sumnjam da ćemo sada organizovati i najbolje Svetsko prvenstvo – istakao je Jevrosimović.

Foto: beoinfo.rs

Danas je promovisana i zvanična himna Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, koja ima verzije na srpskom, engleskom i još nekoliko jezika.

Događaju u Beogradskoj areni prisustvovao je generalni sekretar Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija