• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

16.02.2022

21:15

AMERI TRAŽE OD SRBIJE DA NE UZIMA RUSKI GAS - TO JE ZBOG ENERGETSKE BEZBEDNOSTI! Šta je u glavi Eskobara i ekipe iz Vašingtona!

Društvo

AMERI TRAŽE OD SRBIJE DA NE UZIMA RUSKI GAS - TO JE ZBOG ENERGETSKE BEZBEDNOSTI! Šta je u glavi Eskobara i ekipe iz Vašingtona!

Podeli vest

Američke vlasti pozivaju Srbiju da traži alternativu ruskom gasu i, kako smatraju u Vašingtonu, pokažu progres u tom pravcu, saopštio je zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Gabriel Eskobar, govoreći u jednom od podkomiteta za inostrane poslove američkog Senata, prenose ruski mediji.

Uticaj Rusije i Kine na Zapadni Balkan je zlonameran, tvrdi Eskobar.

- Što se tiče energetske bezbednosti, pozivamo Srbiju da razmotri alternative ruskom gasu, uključujući obnovljive izvore energije i tečni prirodni gas. Postigli smo određeni progres u tome - nastavio je američki činovnik.

- Pitanje zavisnosti od ruskih energenata nije problem samo za Zapadni Balkan, to je problem za veliki deo Evrope. U situaciji sa Balkanom postoji dodatni problem: oni su u velikoj meri zavisni od energije uglja. Imamo sveobuhvatnu strategiju energetske bezbednosti u kojoj je posebna pažnja posvećena obnovljivim izvorima energije, tečnom prirodnom gasu, alternativnim snabdevačim i putevima (snabdevanja)…Blizu smo oslobađanja nekih zemalja od potpune zavisnosti od ruskog gasa. I ja ću dodati da postoje ogromne mogućnosti za američke kompanije u ovom procesu - primetio je Eskobar tokom saslušanja. Moskva je ranije više puta izjavila da nikada nije koristila energente kao instrument pritiska.

ŠTA ĆE ODLUČITI, PUTIN PRIMIO NACRT REZOLUCIJE O PRIZNANJU DNR I LNR! Oglasio se Kremlj, svet i Kijev čekaju presudu!

- Što se tiče političkog uticaja (Rusije), Srbija se u poslednjih godinu dana više orijentiše na spoljnu politiku EU, što uključuje nepriznavanje Krima. Tako da napredujemo u tom pravcu - rekao je Eskobar.

Govoreći uopšteno o Zapadnom Balkanu, on tvrdi da Rusija „pokušava da stvori ranjiva mesta na evroatlantskom prostoru".

AMERI ZAVRNULI PRIŠTINU, NIŠTA OD LAŽNE DRŽAVE! Služe im samo kao moderna kolonije za potrebe na Balkanu! TOLIKO O PRIJATELJSTVU...

- Oni su našli partnere u nekim zemljama koji su spremni da pomognu u unapređenju ovih ciljeva kako bismo skrenuli pažnju sa drugih pitanja, uključujući Rusiju, Ukrajinu - rekao je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Filip

pre 2 godine

Амери немају право то да раде. Шта њих заболе шта ће и од кога ће Србија да се снабдева енергентима. Србија није чланица ЕУ и може самостално да одлучује о својој трговини. Трговина не мора да се одвија преко долара и било би пожељно. Да се Амери питају Србија би се смржавала. Према томе могу да траже, а доби ће q...ц.

Milan

pre 2 godine

Pa zar predsednik Vucic nije potpisao to u Washingtonu pred Trampom em je prihvatio da Izrael prizna Kosovo U čemu je sad problem, pitam ja Vas?

dera

pre 2 godine

Dobro nameran sam i hteo bih ovog čoveka da smatram za normalnim , ali ne mogu ispšću totalna budala .

Goran Bojanović

pre 2 godine

Srbija treba da se ujedini sa Rusijom. Tek tada bi ovi anglosaksonci pukli od besa.

zora

pre 2 godine

Uticaj Amera i Britanaca na zapadni Balkan je zonameran. Ostavite nas na miru aveti zla.

ringispil

pre 2 godine

MALIGNI uticaj amerike na Srbiju i BALKAN. Evo legli smo na ledja i cekamo.

zora

pre 2 godine

Prijatelji ne izdaju prijatelja, ne bombarduju ga i ne ubijaju narod. Oduzeli su nam Kosovo a i danas nas narod zivi u aparthejdu a oni se prave da nista nevide. Ameri su zlo i nikada prijatelji. Rusi sa nama nisu nikada ratovali niti ubijali nas narod i to je velika razlika izmedju njih. Gas iz rusije je jevtiniji i neznam zasto bismo punili djepove Amerima.Rusi su skoro pored nas a Ameri na drugoj planeti.

sinisa

pre 2 godine

Gospodo Amerikanci to nece sigurno da se desi.Ruski gas je neprevazidjen i to je pre svega bratski gas i uvek ce biti jeftiniji od nekakvog vaseg gasa.Srbija ce uvek saradjivati sa Rusima i Kinezima jer oni su nasi najveci i najaci prijatelji.Oni nisu ubice kao vi,vama se blizi kraj a buducnost je na istoku tamo gde sunce izlazi.Nikakva vasa propaganda vise ne prolazi,procitani ste....

Zoran

pre 2 godine

Uticaj s.a.d. nije zlonameran?! Podržavajući šiptarske teroriste!?

vladimir

pre 2 godine

Znam da nećeš objaviti ovo - amerikanci p.šite k.rac, a da objašnjavam OPRAVDANU mržnju prema njima, izlišno je! To se NEĆE desiti!

Penzionerj

pre 2 godine

Njima je u glavi surutka. To su buzdovan!

Rade

pre 2 godine

***Uticaj Rusije i Kine na Zapadni Balkan je zlonameran, tvrdi Eskobar.*** Da li ima većeg zla na svetu od Amerike i Britanije ? ? ? ? ? ? ?

Citalac

pre 2 godine

Evo da pozdravimo mi sve nase drage dusebrizne strane prijatelje i da im nagovestimo da cemo vrlo uskoro da imamo jednu od prvih nuklearnih elektrana koje rade na principu topljene soli. Da, radimo na alternativi. I da, imacemo cistu i bezbednu nuklearnu energiju. Ne brinite se dragi prijatelji o alternativama... Imamo mi i i nasu pamet.

caslav

pre 2 godine

da tražimo alternative,...Hoćemo, evo neka nam odmah isporuče jeftiniji gas od ruskog. U svom domu ću kupovati ono što ja hoću. A SAD mogu da mi ga p....e i to ako im dozvolim.

Marcco

pre 2 godine

Od kada je Amerika zavladala nad Bliskim Istokom i izvorima nafte, cena nafte je skočila za preko 800%. Sada bi da zavlada i prirodnim gasom... a onda? Alternativni izvori energije su se pokazale kao velika glupost, a primer je Nemačka zadnjih 5 godina. Možda deo energetskog sistema, ali osloniti se na alternativne izvore i pogasiti termoelektrane je ravno samoubistvu, ma koliko to bilo od interesa Americi.

Sosa

pre 2 godine

Nismo ni znali da nas Ameri toliko vole i brinu o nama.Verovatno će nam dati besplatno gas zbog te neizmerne ljubavi.

Dusan

pre 2 godine

Ko je ESKOBAR da vodi politiku druge drzave!!!Bombardovali su nas i sada hoce jos da nas dokusure ali nece moci dok je Vucic i ostala vlada srpski orjentisana na vlasti.LAJTE KERE JAKOBSVELDA!!!

ratko

pre 2 godine

sagnite se malo ameri tu dole ,i zabole nas sta vi mislite

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija