• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer

20.02.2022

20:30

SVE UKAZUJE NA TO DA ĆEMO UKIDATI MERE! Dr Udovičić objašnjava šta je NAJEFIKASNIJE u borbi protiv koronavirusa!

Tanjug

Društvo

SVE UKAZUJE NA TO DA ĆEMO UKIDATI MERE! Dr Udovičić objašnjava šta je NAJEFIKASNIJE u borbi protiv koronavirusa!

Podeli vest

Korona brojke su u značajnom padu, za poslednja 24 sata imamo 3.874 novozaražena, odavno ne tako "nizak" broj, pa je sad pitanje je li došlo vreme za ukidanje protivepidemijskih mera, koje padaju širom Evrope

Pukovnik doc. dr Ivo Udovičić, komandant vojne kovid bolnice Karaburma ističe da smo blizu toga.

- Sve ukazuje na to da ćemo ukidati mere. Ali, nikako ne smemo zaboraviti da je talas omikrona iz Evrope stigao kod nas sa tri nedelje zakašnjenja, pa će toliko duže i trajati u odnosu na njih. Uz to imamo i otežavajuće okolosti - slaba imunizovanost u odnosu na zemlje EU i prisustvo delta soja - kaže dr Udovičić i dodaje da zbog toga treba da se poredimo sa Rumunijom i Bugarskom.

SRBIJA UKIDA KORONA MERE? Smiruje se epidemiološka situacija, čeka se sednica Kriznog štaba

Iako su brojke drastično pale, jer imali smo u piku ovog talasa i blizu 20.000 novozaraženih za dan, ne smemo smetnuti s uma da je ova nedelja bila drugačija u odnosu na ostale zbog raspusta i državnog praznika, što su mnogi pretvorili i u odmor, te da će sedmica pred nama biti zapravo biti pravi pokazatelj stvari.

- Treba svakako sačekati i povratak đaka u škole, kao i povratak ljudi sa odmora i videti kako će to uticati na broj novozarazenih. I baš zbog svega navedenog mislim da treba sačekati sa popuštanjem mera minimum još tri nedelje - naglašava dr Udovičić i dodaje da su u bolnicama sada sa teškom kliničkom slikom uglavnom pacijenti u poodmaklim godinama sa dosta pratećih bolesti, ali ima i mlađih nevakcinisanih.

Virus će, ističe dr Udovičić, ostati među nama i ubuduće.

- Sigurno će biti obolelih od kovid 19 celo leto, a s početkom jeseni i zime taj broj će rasti - kaže dr Udovičić.

On navodi i da "nažalost, imunitet posle vakcinacije ili preboljevanja ne traje baš dugo".

- Zato ne smemo zaboraviti i zapostaviti vakcinaciju kao najbezbednije i najefikasnije sredstvo u borbi protiv svake epidemije, pa i ove. U narednim godinama svakako će biti preporučena zajedno sa vakcinom protiv gripa, samo je pitanje jednom ili dvaputa godišnje. Nadamo se i boljim vakcinama jer je efikasnost postojećih oslabila i dostigla nivo efikasnosti vakcina protiv virusa gripa. Možda je to ustvari i postizanje ravnoteže u prirodi. Smanjena je efikasnost vakcine, ali je oslabio i vurus. Možda smo uspostavili maksimum kompromisa koji obezbeđuje miran suživot - zaključuje dr Udovičić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
isabella

pre 2 godine

Kako sam vratila svog razvedenog muža uz dobru pomoć ljubavne čarolije dr. APATE... Zovem se Shira elijah. Kad sam pročitao svjedočanstvo na internetu o tome kako dr. APATA, najsjajniji i najmoćniji bacač uroka pomaže vratiti muža koji se razvodi, LJUBAVNIKA. Pitao sam se kako to može biti istina, jer su me mnogi u prošlosti iznevjerili bez ikakvog rezultata. Samo sam pustio post i krenuo po forumu. Na moju obavijest opet ispod, neka osoba je objavila i rekla provjereni bacač uroka. Nakon što je pročitala poštu, bio je to isti muškarac dr. APATA o kojoj je govorila. Tako da nemam izbora nego stvarno provjeriti kako on radi. Bila sam potpuno shrvana kad me napustio moj voljeni muž. Kao da je cijeli moj svijet nestajao u tuzi i boli. Znam da zvuči čudno, ali od svih čarolija koje sam kontaktirao, on je jedini koji je na mene ostavio dojam da sam toliko istinita i pouzdana. Više od njegovih riječi, vratio je mog muža i ostvario sve moje želje. Sada je vjeran, pazi na mene, svake nedjelje me nudi cvijećem, a često idemo u kino i restoran. moj muž je došao k meni i ispričao se za nepravdu koju je učinio i obećao da to više nikada neće učiniti. Od tada se sve vratilo u normalu. Moja obitelj i ja ponovno živimo sretno zajedno. Zauvijek ću biti zahvalan što sam svoj život pretvorio iz pakla u raj! vjerujem da tko god treba pomoć treba mu doći po pomoć. Neka te Bog i dalje koristi da spasi raskid. Svi koji imaju bračne probleme, probleme s razvodom, izgubljenog ljubavnika ili bilo kakve probleme u vezi, možete mu se obratiti (drapata4@gmail.com). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744

OVO SRBIJA JOŠ NIJE VIDELA! Dva puta mu presađena pluća, nekoliko puta pobedio smrt, a sada i koronu sa OBOSTRANOM UPALOM!
Društvo

OVO SRBIJA JOŠ NIJE VIDELA! Dva puta mu presađena pluća, nekoliko puta pobedio smrt, a sada i koronu sa OBOSTRANOM UPALOM!

R. M. (48) dva puta su transplantovana pluća, nekoliko puta je pobedio smrt, a sada i kovid sa sve obostranom upalom pluća! Beograđanin, koji je svojevrstan fenomen u Srbiji, a među retkima u svetu, prevario je smrt samo zahvaljujući lekarima i osoblju vojne kovid bolnice Karaburma - pod vođstvom komandanta, pukovnika doc. dr Iva Udovičića - koji su izveli pravi podvig!

09.02.2022

19:35

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija