• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.02.2022

10:40

PATRIJARH PORFIRIJE: U bratskoj ljubavi i u molitvenom duhu za mir, rešili smo da uputimo pomoć našoj braći u Ukrajini!

www.spc.rs

Društvo

PATRIJARH PORFIRIJE: U bratskoj ljubavi i u molitvenom duhu za mir, rešili smo da uputimo pomoć našoj braći u Ukrajini!

Podeli vest

Patrijarh srpski Porfirije objavio je danas, na svom Instagram profilu, video snimak sa porukom da će Srpska pravoslavna crkva sve prikupljene priloge iz hramova, kao materijalnu pomoć, poslati našoj braći u Ukrajini...

 

- U bratskoj ljubavi i u molitvenom duhu za mir, rešili smo da uputimo materijalnu pomoć našoj potrebitoj braći u Ukrajini. A mitropolit Onufrije će sigurno znati kome je ona najpotrebnija - poručio je patrijarh Porfirije na Instagram profilu "porfirije_patrijarh".

 

 

Porfirije je naveo da je SPC odlučila da sve priloge koji se prikupe u hramovima ovih dana uputi Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i mitropolitu Onufriju, pa da on tu pomoć prosledi onima kojima je najpotrebnija, objavljeno je na Instagram nalogu srpskog patrijarha.

- Kada bi Bog dao da budemo sa njim, da budemo za njega opredeljeni kako bismo imali mir u sebi, a isto tako da možemo da se borimo svi zajedno jednim srcem za mir, pre svega u Ukrajini, ali i za mir u čitavom svetu - poručio je patrijarh SPC na Liturgiji u hramu Svetog Save.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

DOBRONAMERNA PORUKA NEDOBRONAMERNIM MEDIJIMA! SPC reagovala na sramne optužbe "Danasa" na račun Crkve i patrijarha Porfirija!
Društvo

DOBRONAMERNA PORUKA NEDOBRONAMERNIM MEDIJIMA! SPC reagovala na sramne optužbe "Danasa" na račun Crkve i patrijarha Porfirija!

U sedmici na izmaku, jedna odluka Svetog Arhijerejskog Sinoda upućena i namenjena isključivo eparhijskim arhijerejima volšebno je osvanula na stranicama onih medija kojima projektovanje i kreiranje podela u Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi nije na začelju programske i uređivačke politike, navodi se u saopštenju Informativne službe SPC povodom sramnih optužbi lista Danas i drugih "nezavisnih medija" na račun Crkve i patrijarha Porfirija

27.02.2022

08:54

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija