• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2022

07:24

I ove nedelje u svim školama neposredna nastava!

Pixabay

Društvo

I ove nedelje u svim školama neposredna nastava!

Podeli vest

Tim za škole doneo je odluku da od danas u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju neposrednu nastavu, saopštilo je resorno Ministarstvo


Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od 18. do 23. februara, broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 1.348 (0,18 odsto) obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio je 4,7 odsto.

U osnovnim i srednjim školama nije bilo odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.


Ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja koja su u istom periodu zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model.

Takođe, ukupne su dve grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.

U saopštenju se ističe da će Tim za škole nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija