• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

10.03.2022

12:45

OVA DVA ORGANA NAJVIŠE STRADAJU! Lekar objasnio koje su sve posledice kovida! PROMENE NA KOŽI, MANJAK KONCENTRACIJE...

Društvo

OVA DVA ORGANA NAJVIŠE STRADAJU! Lekar objasnio koje su sve posledice kovida! PROMENE NA KOŽI, MANJAK KONCENTRACIJE...

Podeli vest

Još je rano znati sve posledice infekcije virusom korona, ali ono što znamo je da dolazi do poremećaja koagulacije (infarkta), kao i da je u znatno većoj meri posledica upala srčanog mišića, odnosno miokarditisa, kaže infektolog prof. dr Darko Nožić.

Profesor Nožić opisao je u „Uranku“ na K1 kad je neophodno otići na dodatne lekarske preglede posle preležanog kovida-19:

- Čovek ozdravi, nema temperaturu i prestane da šmrca, ali javlja se pritisak u grudima, gušenje, lupanje srca. Zato je potrebno nakon preležane bolesti otići kod kardiologa i uraditi ultrazvuk srca.

Foto: Shutterstock

Prema njegovim rečima, kod osoba koje su imale masivne upale pluća tokom kovida javljaju se i poremećaji plućne funkcije. Ima, navodi prof. Nožić, i neuroloških simptoma – višemesečni gubitak čula ukusa i mirisa, poremećaj pamćenja, koncentracije, a javljaju se i promene na koži.

Članovi Kriznog štaba danas će saopštiti koje od aktuelnih mera ostaju na snazi, a koje će biti ukinute. Jedna od tema je i četvrta, odnosno peta doza vakcine.

Foto: printscreen

Dr Darko Nožić

Prof. Nožić kaže da bi o četvrtoj ili čak petoj dozi vakcine trebalo razmišljati samo za određene kategorije ljudi.

- To su starije osobe i hronični bolesnici, već smo naučili da su to dijabetičari, osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima... Nove doze vakcina trebalo bi da prime samo one osobe kod kojih postoji veliki rizik da razviju tešku formu bolesti – jasan je dr Nožić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17