• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2022

10:58

EVO KADA SE VRAĆA ZIMA! Meteorolog Čubrilo objavio najnoviju prognozu: Sunčani vikend, pa novo ZAHLAĐENJE!

Društvo

EVO KADA SE VRAĆA ZIMA! Meteorolog Čubrilo objavio najnoviju prognozu: Sunčani vikend, pa novo ZAHLAĐENJE!

Podeli vest

Za vikend nas očekuje pravo prolećno vreme, pa meteorolozi najavljuju i više od 20 stepeni, ali već krajem meseca nas očekuje novo zahlađenje.

Meteorolg Marko Čubrilo objavio je na Fejsbuk profilu kakvo nas vreme očekuje posle 30. marta.

- Od danas pa sve do oko 29.03. pod uticajem anticiklona dominiraće suvo, stabilno i prijatno toplo vreme. Zbog vedrih noći jutra će biti hladna ponegde uz pojavu magle ali se u nizijama uglavnom očekuju samo prizemni mrazevi, dok će u predelima preko 800mnv još biti slabih mrazeva na 2m visine.

Tokom dana sunčano i postepeno sve toplije, do petka maksimumi od +11 do +17, a zatim od +14 do +21 stepen Celzijusa. Vetar će uglavnom biti slab, prvo severni, a krajem nedelje južni.

Foto: Beta

Promena sinoptika se simulira oko 29.03. kada će se jezgo anticiklona početi izmeštati na sever ali u ovom momentu nije jasno koliko daleko će to izmeštanje otići, a to je ključan momenat u razvoju sinoptike posle tog datuma.

Jutarnji operativni proračuni su na sreću umanjili verovatnoću jakog zahlađenja jer imaju malo slabije izmeštanje jezgra anticikloan na sever te se time glavnina hladnoće ipak zadržava severnije od našeg dela Evrope, ali zbog dolaska vlažnog vazduha sa Atlantika raste verovantoća za pojavu malo konktretnijih padavina i ovo bi bila gotovo idealna opcija.

 

Međutim do promene je još gotovo nedelju dana i modeli će sigurno još nekoliko puta pojačavati i slabiti signal za moguće jače zahlađenje, posebno jer u sklopu oba ansamble niza ima pojedinačnih članova koji i dalje posle 29.03. simuliraju kratkotrajan povratak zime.

Tek za oko 3-4 dana će situacija za kraj ovog i početak sledećeg meseca biti jasnija, bilo bi odlično da uz neko umereno zahlađenje konačno dođu prave prolećne kiše - napisao je Čubrilo.

Najviša dnevna temperatura danas biće oko 16 stepeni. Na jugoistoku zemlje biće umereno oblačno. Narednih dana biće sunčano i stabilno vreme. Krajem sedmice sledi naoblačenje s juga, ponegde s kišom.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17