• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

25.03.2022

21:54

ŠTA SVE OBIĆI U NOVOM SADU ZA JEDAN DAN? Ovo su PREDLOZI, a vi odaberite

Društvo

ŠTA SVE OBIĆI U NOVOM SADU ZA JEDAN DAN? Ovo su PREDLOZI, a vi odaberite

Podeli vest

Po promotivnoj ceni karata od 300 dinara u jednom pravcu, voz ''Soko'' vas u danima pred nama može brže nego ikada odvesti do Petrovaradinske tvrđave, sunčanja na novosadskom Štrandu ili kafe u centru Evropske prestonice kulture

Izbegnite bulevare i u centar Novog Sada uđite kroz prelepi Dunavski park.

Sa preko 250 biljnih vrsta nalazi se u samom centru grada, a prostire se na 33.695 kvadratnih metara.

Pod zaštitom je Republičkog zavoda za zaštitu prirode a zaštićenim i spokojnim osetićete se i vi pod svim tim krošnjama ukoliko se odlučite za kafu ili čaj na prostranoj parkovskoj travi ili klupama kraj jezera.

 

Foto:  

Raj u centru grada

 

A onda vam bogati novosadski centar otvara svoja vrata raskoši.

Staro gradsko jezgro Novog Sada čini urbani prostor Trga slobode, Zmaj Jovine i Dunavske ulice. Trgom slobode dominiraju Gradska kuća i Rimokatolička Crkva Imena Marijinog, a tu su i najstariji novosadski hotel, stara zgrada banke kao i još starije zgrada Rimokatoličkog župnog ureda, Srpska pravoslavna Crkva Uspenja Bogorodice i Sinagoga.

 

Gde na kafu

 

Najlepša je kafa koja se čak i u prepodnevnim satima, popije kod Sata – na Petrovaradinskoj tvrđavi, složiće se mnogi. Građena između 1692. i 1780. zahvata površinu od 112ha, ima 10 kapija, 12.000 puškarnica i mesta za 400 topova. Tvrđavom dominira Toranj sa satom na kome velika skazaljka pokazuje sate, a mala minute opominjući da se može živeti u ritmu sati, a ne minuta

 

 

Foto: Wikipedija

Petrovaradinska tvrđava

 

Uz bogatu gastronomsku ponudu, u centru Novog Sada možete uživati i u vrsnim vinima i restoranima nacionalne i internacionalne kuhinje i kafeterije nalaze se duž čitavog poteza od Trga slobode do kraja Dunavske ulice. Ako odvojite još dva ili tri sata možete videti i obići šire gradsko jezgro omeđeno ulicama Zlatne grede, Miletićevom, Grčkoškolskom, Pašićevom i Trgom Marije Trandafil.

 

Gradska plaža

Štrand je njegova najpopularnija gradska plaža koja je 2011. proslavila stogodišnjicu postojanja. Danas je opremljena svom potrebnom infrastrukturom i leti je to jedan od najživljih gradskih prostora gde se održavaju sportska takmičenja, koncerti, festivali

 

Ukoliko ste rešili da posetu Novom Sadu zadržite na bogatom gradskom jezgru, iz centra će vas uvek i ispraćati i dočekivati veliki Svetozar Miletić. U pešačkoj zoni oko njegovog spomenika prepričava se, zakazivani su najlepši sastanci, i danas se nastavljaju.

 

Bonus video:

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija