• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

01.04.2022

18:27

Marko se zaljubio u Hristinine oči, a kada je konačno skinula masku... PRIČA IZ CRVENE ZONE KOJA VRAĆA VERU U LJUBAV!

printscreen

Društvo

Marko se zaljubio u Hristinine oči, a kada je konačno skinula masku... PRIČA IZ CRVENE ZONE KOJA VRAĆA VERU U LJUBAV!

Podeli vest

Korona je mnogo zla donela ovom svetu, ali doktori Hristina i Marko Ivančov su životne snove i sreću ostvarili baš zahvaljujući kovidu! Mladi par koji se upoznao u crvenoj zoni vranjske bolnice sada uživa s petomesečnim sinčićem Matijom

- Korona nam je samo dobro donela, ne mogu da kažem drugačije, iako je donela mnogo patnje celoj planeti. Od posla, jer smo zaposleni za stalno, do specijalizacije, preko supružnika do bebe. Sve jedno za drugim - priča Hristina, koja uživa u porodiljskom bolovanju sa svojim mezimcem.

Sve im se preokrenulo te 2020, kada je svet zadesila pandemija pošasti, a mlade lekare - sudbina! Marta 2020. u paklu nove i nepoznate zarazne bolesti, Marko, koji je do tada predavao u srednjoj medicinskoj školi, dolazi da radi u kovidu u bolnici u Vranju. Hristina je u hitnoj, ali i nju prebacuju u kovid, a dolazi i u ispomoć kod Marka. Oboje su u skafanderima, samo im se oči vide kroz naočare.

- Čim sam video te braon oči, zaljubio sam se. Iskoristio sam prvu priliku da skinemo maske, da se vidimo i da je pozovem na piće - rekao je Marko, o čijoj su ljubavnoj priči mediji već pisali pre godinu dana, kada je beba tek bila na putu.

Hristina se seća kako je kiša kumovala prvom viđenju bez maski:

Završi se smena, napolju pada, a Marko se ponudi da me poveze kući. I tada, u autu, shvatili smo da ceo život živimo na praktično 100 metara jedno od drugoga, uopšte se nismo znali!

- Verovatno zato što sam četiri godine stariji od nje, pa smo se u školi stalno mimoilazili, ja u više razrede, a ona je tek kretala - Marko će.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ostalo je sudbina i neverovatna priča. Oboje dobijaju stalno zaposlenje, ali i specijalizacije - Hristina iz opšte hirurgije, a Marko iz ortopedske. Vrlo brzo Hristina je ostala i u drugom stanju. Svoju ljubav ozvaničili su simbolično 18. juna 2021.

- Venčali smo se u opštini tačno na prvu godišnjicu zabavljanja, bilo nam je važno da ljubav ozvaničimo na taj dan, a bio je petak. Kako je bilo zabranjeno okupljanje više ljudi zbog antikovid mera, samo smo se venčali u opštini i potom napravili svadbeni ručak u krugu najbližih - priča Hristina.

VENČALA IH DOKTORKA KOJA IH JE UPOZNALA

Venčani kum je Markov najbolji prijatelj, a drugi svedok na venčanju iliti pobratimka, kao se to kaže u južnjačkim krajevima Srbije, bila je dr Jelena Andonova, pneumofiziolog.

- Doktorka Andonova nas je bukvalno i upoznala, spojila i želeli smo da nas ona i venča - kaže Hristina, dok dr Andonova ističe:

- Srećna sam što je njihova ljubav krunisana i detetom i što sam deo te njihove priče. Hristina i Marko su mladi, dobri ljudi, dobri i perspektivni lekari, zaslužili su da im se samo dobre stvari dešavaju. I oni su dokaz da ljubav u svako doba, pa i u doba korone, kao i u ratno, uvek pobeđuje.

A potom je 7. novembra na svet došao Matija - kruna njihove ljubavi.

- Sad će napuniti pet meseci. Liči na tatu, ima svetlu put, plave oči. Uživam s njim svaki dan, šetamo dok je tata na poslu, krenulo je lepo vreme - Hristina će.

Foto: Tanjug

Na veliki praznik i u velikoj svetinji, novopečeni roditelji krstili su svog jedinca.

- Krštenje smo organizovali 7. januara, na Božić, u Prohoru Pčinjskom, a gde bismo drugde, nego u našem manastiru - kaže Hristina.

Mališan je stigao da ima i koronu, a roditelji mu po drugi put.

- Krajem januara smo sve troje imali kovid. Ne bismo ni znali da Matija nije dobio temperaturu. Srećom, sve je lagano prošlo, posle dan nestala mu je i temperatura - priča Hristina.

Proslavili su i Mladence 22. marta, kako je i red. Marko je upravo i zvanično izašao iz kovida, sad radi na ortopediji, koju i specijalizira.

- Nadam se da, konačno, završavamo s koronom, vreme je da uživamo, putujemo... A kad mi prođe porodiljsko polovinom oktobra, startujem i sa specijalizacijom. Za godinu i po dana i Marku i meni život se potpuno okrenuo, sve što smo sanjali, dobili smo - sa osmehom kaže Hristina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija