• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

03.04.2022

13:43

VAŽNO OBAVEŠTENJE! Najsavremeniji lekovi na svetu i HPV vakcina biće dostupni građanima Srbije krajem maja!

Društvo

VAŽNO OBAVEŠTENJE! Najsavremeniji lekovi na svetu i HPV vakcina biće dostupni građanima Srbije krajem maja!

Podeli vest

​Lekovi sa nove Liste lekova zajedno sa HPV vakcinom biće dostupni građanima Srbije krajem maja

Lekovi sa nove Liste lekova zajedno sa HPV vakcinom - novom devetovalentnom vakcinom protiv HPV virusa koja će se o trošku države obezbeđivati za decu (devojčice i dečake) uzrasta od devet i više godina, a u skladu sa Pravilnikom o obaveznoj i preporučenoj imunizaciji, biće dostupni građanima Srbije krajem maja, najavio je Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Ovime će se, kako je istakla direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić značajno povećati dostupnost najsavremenijih lekova pacijentima.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Sanja Radojević Škodrić

Pacijentima će o trošku države biti omogućeni najsavremeniji lekovi na svetu za različita oboljenja, kao što su, između ostalog, lekovi za lečenje dijabetesa, hepatitisa C, lek za multiplu sklerozu, lekovi za lečenje različitih malignih oboljenja kao što je karcinom debelog creva, karcinom dojke, karcinom bubrega.

Istovremeno, svim devojčicama i dečacima starijima od devet godina biće dostupna HPV vakcina - vakcina koja štiti od humani papiloma virusa koji može dovesti do raka grlića materice.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Velko

pre 2 godine

Zasto i za koje novce ovo radite?Zate a precutkujete sto strucnjaci zaista misle a glasi "Vakcine su opasan farmaceutski proizvod" zato se daju PRISILNO !!! ???

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17