• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rts

04.04.2022

08:47

VISOKA TEMPERATURA, KAŠALJ, RESPIRATORNI PROBLEMI...! Korona se malo smirlia, ali DOMOVI ZDRAVLJA PUNI, svi se žale na simptome slične GRIPU!

Društvo

VISOKA TEMPERATURA, KAŠALJ, RESPIRATORNI PROBLEMI...! Korona se malo smirlia, ali DOMOVI ZDRAVLJA PUNI, svi se žale na simptome slične GRIPU!

Podeli vest

Epidemiksja situacija u Srbiji je stabilna, smanjuje se broj obolelih od koronavirusa, ali i broj hospitalizovanih. Posle dužeg vremena broj obolelih je pao ispod 1.000

U Srbiji su, prema poslednjem preseku, potvrđena 993 slučaja zaraze koronavirusom, od 7.726 testiranih uzoraka. Bitku sa kovidom izgubilo je još sedmoro ljudi. Na respiratoru 30 pacijenata, dok je na bolničkom lečenju 670 osoba.

U Srbiji su od početka pandemije potvrđena 1.980.722 slučaja koronavirusa, a 9.221.892 ljudi je testirano. Borbu sa kovidom 19 dosad je izgubilo 15.825 obolelih.

Direktorka "Batuta" Verica Jovanović rekla je za RTS da dolazi do postepenog pada broja inficiranih koronavirusom, ali i da je grip među nama.

Jovanovićeva kaže da se prati stanje u vezi sa kovidom i da je epidemijska situacija pod kontrolom, dolazi do postepenog pada broja inficiranih, nešto sporije nego u januaru i februaru.

Foto: YoutubePrintscreen/ RTV Kragujevac

Verica Jovanović

Kada je u pitanju stanje obolevanja sličnih gripu, ističe da su domovi zdravlja puni osoba koje se žale na respiratorne problemi, na kašalj i povišenu temperaturu.

Stručnjaci upozoravaju na oprez, jer izbori koji su održani, ali i predstojeći praznici predstavljaju epidemiološki izazov.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija