• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.04.2022

18:22

BRAT MILICE RAKIĆ BRINE O GROBU BATE ŽIVOJINOVIĆA! Pored toga on ima još jedno posebno zaduženje!

Društvo

BRAT MILICE RAKIĆ BRINE O GROBU BATE ŽIVOJINOVIĆA! Pored toga on ima još jedno posebno zaduženje!

Podeli vest

Dejan Rakić (23) vodi Instagram profil Velimira Bate Živojinovića i tako pomaže bolesnoj majci da prežive kao podstanari. Osim toga, unuka proslavljenog glumca angažovala ga je da vodi brigu i o grobu njenog dede

Povodom pola veka od prikazivanja partizanskog vesterna neodoljive magije kako su mnogi nazivali film "Valter", okupile su se brojne poznate ličnosti.

Gost porodice Živojinović bio je i 23-godišnji mladić Dejan Rakić koji ima poseban zadatak. On je zadužen da vodi Instagram profil Velimira Bate Živojinovića i na taj način pomaže majci sa kojom živi kao podstanar i koja je obolela od karcinoma. Osim toga, unuka proslavljenog glumca angažovala je Dejana da vodi brigu i o grobu njenog dede.

Dejan Rakić je rekao za "Novu S" zašto obožava Batu i da je za njega važno da njegov grob uvek bude čist.

- On je jedan od najboljih glumaca bivše Jugoslavije, i u Kini, čak je i u Americi priznat za jednog od najboljih glumaca svih vremena. Odrastao sam uz film "Valter brani Sarajevo", ali najviše volim "Most". Bata u oba filma igra heroja.

Na pitanje šta će da radi kad posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića na jesen, budu prebačeni u njegovu Koraćicu, on je kao iz topa odgovorio:

- Pa, i ja ću se seliti, već se raspitujem da li je moguće da nam država dodeli neku zemlju pa da mogu sa porodicom da odem tamo kako bih nastavio da čuvam Batu.

Dejan je otkrio da, kada su se isključile kamere, da je on mlađi brat Milice Rakić, devojčice koja je 17. aprila 1999. nastradala u Batajnici tokom NATO bombardovanja.

Foto: Public

Milica Rakić

Milica je imala samo tri godine i tog kobnog dana, tačno u 21.30 sati dok je sedela na noši u kupatilu, šrapnel eksplodiranog projektila prekinuo je njen život. U trenutku ove tragedije, porodica Rakić je imala sina Aleksu a majka Dušica nije znala da je trudna i te godine je rodila Dejana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija