• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2022

14:18

Joanikije: Narod u Crnoj Gori da prevaziđe stare i nove podele

mitropolija.com

Društvo

Joanikije: Narod u Crnoj Gori da prevaziđe stare i nove podele

Podeli vest

Gledajući oko nas na duboke podele, na sveopštu zabrinutost zbog narastanja nesporazuma i umnožavanja sukoba u celom svetu pozivamo naš blagoverni narod u Crnoj Gori da što pre prevaziđe svoje stare i nove podele, poručio je u vaskršnjoj poslanici mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije



On je istakao da je zalog opstanka naroda u Crnoj Gori i svakog napretka u bratskom miru i međusobnom poštovanju, prenela je Svetigora pres.

"Prosvetljeni pashalnom radošću pozvani smo da oplemenjujemo društvo, da širimo optimizam i ljubav, da budemo svetlost ovome svetu", naveo je mitropolit Joanikije.

On je poručio da narod Crne Gore treba da se osnaži bratskim jedinstvom u ljubavi Hristovoj, da čuva duhovno nasleđe svetog Save i Njegoša, svetog Vasilija ostroškog i svetog Petra cetinjskog, da čuva svetinje, ne zaboravlja lepotu i polet Litija koje su obnovile crkvenost i sabornost.

"Moleći se za mir i bratsku slogu u Crnoj Gori ne zaboravljamo ni dragu nam mnogostradalnu Ukrajinu, neka Gospod koji je po reči apostola jedne i druge sastavio ujedno i krstom svojim ubio neprijateljstvo učini mir među duhovnim potomcima svetog kneza Vladimira - Rusima i Ukrajincima", naglasio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

On je pozvao da oružje zaraćene i zavađene braće što pre uzmakne pred dijalogom, da bi se vratio mir i spokojstvo Ukrajini i celom njenom narodu.

"Saosećajući sa njihovom nesrećom vrata naših srca i domova biće otvorena za sve Ukrajince koji su izbegli u Crnu Goru. Spremni smo da im pomognemo u svakom pogledu, a ponajviše da im pružimo bratsku ljubav i utehu sve dok ih Bog ne obraduje povratkom njihovoj otadžbini", poručio je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije u vaskršnjoj poslanici.

On je istakao da se Hristos otkriva kao put, istina i život svakom čoveku koji u skladu sa svojim božanskim naznačenjem teži ka savršenstvu, lepoti i znanju, koji se bori za pravdu i bolje društvo stvarajući i umnožavajući dobro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Царство Христово није од овога света и зато загрлимо другога као Господа самог!
Društvo

ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА: Царство Христово није од овога света и зато загрлимо другога као Господа самог!

Саoсећамо и састрадавамо са свим православним хришћанима, браћо и сестре, саосећамо и састрадавамо са свим људима овога света гледајући како се сукоби на украјинском тлу и широм васељене још више продубљују... И док се на многим местима у свету воде беспоштедни ратови, највише страдања подноси обичан човек. Шта ћемо ми који смо сабрани данас у Празнику над празницима, угрејани топлином домова, рећи онима који су разорном стихијом одвојени од својих најближих и расути по туђини? Нека нас одговору на ова питања поведе сам Господ Исус Христос, поручио је патријарх српски Порфирије у васкршњој посланици, коју вам преносимо у целости...

22.04.2022

10:43

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija