• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

25.04.2022

07:00

TITO JE VOLEO JOVANKU, A SOFIJA LOREN NJEGA? Susret o kom se malo zna! Evo gde je Broz ugostio italijansku divu!

Društvo

TITO JE VOLEO JOVANKU, A SOFIJA LOREN NJEGA? Susret o kom se malo zna! Evo gde je Broz ugostio italijansku divu!

Podeli vest

Bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito važio je za jednog od najuticajnih ličnosti jednog perioda

Mnoge slavne ličnosti iz različitih sfera umetnosti želele su da budu deo njegovog društva, deo njegove pažnje. Tako je i italijanska glumica Sofija Loren bila deo njegove priče, a neki čak tvrde i da je imala aferu sa Titom.

Nenad Vuković, koji je pre nekoliko godina otkupio Titove vinograde, podelio je jednom prilikom za domaće medije priču o susretu između Tita i Sofije Loren.

- Čuo sam razne priče, ali činjenica je ta da je Tito ugostio Sofiju Loren ovde u Grockoj. On je bio veliki zavodnik i hedonista. Jovanka je bila ljubomorna kada je Sofija dolazila iz Italije u Srbiju kod druga Tita. Postoje zapisi o njenim posetama i tu stoji i da je volela piletinu i bajadere, a Tito je bio poznat kao ljubitelj grožđa - rekao je Vuković.

Foto: Darko Cvetanović

Josip Broz Tito sa suprugom Jovankom

Njegove reči potvrdio je i Dragan O., koji je svojevremeno služio Titu.

- Tada sam bio mlad. Bila je velika čast raditi za predsednika. Sećam se kada je dolazila Sofija. Ona je bila zaljubljena u njega. Bila je prelepa, svi su se okretali za njom. On je voleo Jovanku, a Sofija njega. Tačno je to što je gospodin Vuković rekao da je Jovanka bila ljubomorna na glumicu. Sofija je na Titove manifestacije dolazila javno, a tajno, kada, vi procenite sami - rekao je Dragan.

Foto: AP/Cesare Abbate

Sofija Loren

Nada Budisavljević, sestra Jovanke Broz, drugačije je videla odnos Tita i Sofije - on je više bio prijateljski nego ljubavni. Navodno je glumica provela 15 dana na Brionima, dok su u rezidenciji boravili i Josip i Jovanka Broz, a u vilu "Jadranka" stigla je sa svojim jednoipogodišnjim sinom i švajcarskom dadiljom. Redovno se čula sa suprugom i bila vrlo posvećena nezi svog tela, čak i na odmoru.

- Svakog dana je telefonirala Karlu Pontiju. Kosu je prala destiliovanom vodom i stavljala je maslinovo ulje kao pakovanje. I ta njena kosa je bila veličanstvena. A kada bi je slikali uvek je okretala profil koji je bio lepši. To su te male tajne velikih majstora kuhinje. Sofija Loren je jako volela da kuva - prisetila se Nada Budisavljević.

Ona je otkrila da je Sofija pravila testeninu s paradajzom, dok je Tito za glumicu mesio zagorske štrukle s jabukama.

- Lično je razvijao testo na tom stolu, motao. Uživao je u tome. Ne znam baš da li je tačno znao koliko baš čega tu ide ili mu je kuvar u tome pomagao, ali je sam sve to mesio i pekao - ispričala je Jovankina sestra.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 1 godinu

Sad ispada da je Sofia Loren bila opajdara. Pa Tito je po godinama mogao da joj bude otac. Kada je bila gost na Brionima 1973 ona je imala 36 a on 81 godinu. Da nije možda bila i kafanska pevačica kao ove današnje kreštalice.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija