• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

26.04.2022

07:00

PRODAT NAJSKUPLJI STAN U OVOJ GODINI! U Kuli "Beograd" kvadrat plaćen više od 9.000 EVRA!

Informer

Društvo

PRODAT NAJSKUPLJI STAN U OVOJ GODINI! U Kuli "Beograd" kvadrat plaćen više od 9.000 EVRA!

Podeli vest

U prva tri meseca ove godine prodaja stanova skočila za 23,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine

Najskuplji kvadrat stana u ovoj godini prodat je u elitnom prestoničkom naselju Beograd na vodi, i to u Kuli "Beograd", saznaje Informer. Stan je trosoban i plaćen je 9.115 evra po kvadratu!

Kako će do kraja godine u Kuli biti otvoren i poznati hotel "Sent Ridžis", stanari ovih luksuznih stanova moći će da koriste i pojedine usluge hotela, kao što su spa-centar ili hotelski restoran. Ovo inače nije najskuplji kvadrat stana u istoriji, jer je lane, baš u Kuli "Beograd", prodat apartman od 144 kvadratnih metara za neverovatnih 10.068 evra po kvadratu.

Inače, u ovom naselju se ne prodaju samo najskuplji stanovi već i oni čija je prosečna cena kvadrata za trećinu niža od najskuplje i iznosi 3.417 evra, što je suma kojom se plaća kvadrat i u mnogim drugim delovima Beograda.

Tražnja velika

Bez obzira na cene, tražnja za kupovinom kuća i stanova u našoj zemlji nastavlja da raste.
Promet na tržištu nekretnina u Srbiji u prva tri meseca ove godine porastao je za 23,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, koja je do sada bila rekordna po prometu nekretnina u našoj zemlji, navodi se u najnovijem izveštaju Republičkog geodetskog zavoda. I broj zaključenih kupoprodajnih ugovora takođe raste, pa su u prvom kvartalu prodate čak 32.164 nekretnine.

Kako navode u Republičkom geodetskom zavodu, ovo je za čak 47,1 odsto više nego u istom periodu 2019 godine. Stanovi se najčešće kupuju za keš, dok su iz kredita najviše plaćani stanovi u Nišu, Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu.

KULA BEOGRAD

42 sprata
od 3. do 11. sprata biće hotel "St. Ridžis"
od 14. do 39. sprata "St. Ridžis" stanovi
od 57 do 171 metra kvadratnog je površina stanova
47.000 kvadrata je površina
na 2. spratu su bazen, teretana, spa-centar
40. sprat - restoran
stanovi imaju jedinstven dizajn, inspirisan je lokalnom kulturom i istorijom grada u kome se rezidencije nalaze

Ivana Štrbac iz Republičkog geodetskog zavoda ističe da se ukupna količina novca na tržištu nepokretnosti u prvom kvartalu 2022. godine povećala.

- Taj iznos je 1,6 milijardi evra, a radi se o povećanju od 22,2 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine - navodi ona.

Foto: Informer

Ipak, u prva tri meseca ove godine najtraženije su bile nekretnine u Beogradu, pokazuje izveštaj RGZ. U samoj prestonici je u nekretnine uloženo 807,9 miliona evra, što je rast od 21,2 procenta u odnosu na isti period 2021 godine.

Da je Beograd na vodi naselje koje je sve primamljivije za život, govori i podatak da je do sada završeno sedam zgrada i useljeno ukupno 1.500 stanova, dok će se preostalih 2.500 useliti u naredne dve godine.

Dobro ulaganje

Stručnjaci za nekretnine navode da je ulaganje u stan jedno od najisplativijih ulaganja u ovom kriznom periodu, a da je ulaganje u nekretnine u Beogradu na vodi posebno primamljivo.

Stručnjak za nekretnine Kaća Lazarević smatra da su kupci stanova u Beogradu na vodi u velikom delu oni koji vide dobru priliku za investiranje i zaradu.

- Ovo je sada poseban deo Beograda, za kojim vlada veliko interesovanje. Ovo je jedan odličan kompleks, gde ljudi vole da stanuju, ali i gde izdaju svoje apartmane, pa kupovina dođe kao veoma dobra investicija. Zna se da ove stanove dobrim delom kupuju stranci, ima i dosta Kineza i Rusa. Oni smatraju da je jako dobro da se ovde kupi stan jer ih mahom izdaju, a izdavanje ide jako dobro - navodi Lazarevićeva.

Beograd na vodi

Foto: Zoran Sinko

* 7 stambenih zgrada izgrađeno dosad
* 1.500 stanova useljeno
* 15 zgrada se još gradi
* u Kuli "Beograd" smešteni "Meriotov" hotel "Sent Ridžis" i brendirani "Sent Ridžis" stanovi
* tržni centar "Galerija" prostire se na 300.000 kvadrata
* izgrađeno više od šest kilometara novih saobraćajnica

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17