• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.04.2022

13:42

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA U SRBIJI! Evo koliko ćete plaćati za litar benzina, a koliko za dizel!

Tanjug

Društvo

OBJAVLJENE NOVE CENE GORIVA U SRBIJI! Evo koliko ćete plaćati za litar benzina, a koliko za dizel!

Podeli vest

Danas od 15 sati, litar evrodizela koštaće najviše 206,20 dinara, a benzina BMB 95 premium 184 dinara, objavilo je danas Ministarstvo trgovine

 

U prethodne dve nedelje je maksimalna cena evrodizela bila 196,30 dinara za litar i 174,10 dinara za litar evro premijum BMB 95, tako da su od danas oba ova goriva skuplja.

Podsetimo, Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cene derivata nafte koja danas stupa na snagu, a kojom je zadržana ista metodologija obračuna maloprodajne cene derivata nafte, s tim što je trgovačka marža u odnosu na prethodnu Uredbu povećana za dinar, sa šest na sedam dinara po litru.

Pored toga, Vlada je usvojila i novu Odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte kojom će umanjenje akciza biti 15 odsto, umesto 20 odsto, kako je bilo precizirano u prethodnoj odluci.

- To će sve zajedno dovesti do povećanja maloprodajne cene naftnih derivata u narednih mesec dana, tačnije do 31. maja kada uredba prestaje da važi - navedeno je u saopštenju Ministasrtva trgovine.

Konačna maloprodajna cena za evrodizel i evropremijum BMB 95 za naredni period će, kao i do sada, biti objavljivana svakog petka do 15 sati na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Au 10 dinara poskupilo, a cena barela nije presla maksimalnu. Sramno, po ledjima vec osiromasenog naroda. Cak 40 dinara skuplje nego u Madjarskoj, a cene kao u Nemackoj koju smo sprdali kako rastu cene ali imaju 5x vece plate. Naravno da necete objaviti komentar.

Milica Lucic

pre 1 godinu

Pa tolike cene nisu u EU benzin 95 1.66 Dizel 1.87 Zašto je kod nas a tigar smo

Pepi

pre 1 godinu

Cena dizel goriva u Mađarskoj je 480 forinti ili u dinarima 149,1072. Cena benzina je jeftinije od dizela. Jedino u srbiji je dizel skuplji od benzina, A zašto to samo naša vlada zna????

KOLIKA ĆE ZAISTA BITI NOVA CENA GORIVA? Šta znači marža od 7 dinara po litru i smanjenje akcize za 15 odsto
Društvo

KOLIKA ĆE ZAISTA BITI NOVA CENA GORIVA? Šta znači marža od 7 dinara po litru i smanjenje akcize za 15 odsto

Maloprodajna cena derivata nafte koja će važiti od danas do 31. maja biće formirana kao i do sada na osnovu srednje veleprodajne cene derivata koju će utvrđivati Ministarstvo rudarstva i energetike, a na cenu će biti dodata trgovačka marža od sedam dinara po litru, koja je do sada bila šest dinara po litru, rečeno je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija

29.04.2022

07:31

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17