• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2022

12:33

DO PETKA SUNCE, A OD PETKA... Meteorolog Čubrilo najavio: SPREMITE KIŠOBRANE! Nova vremenska prognoza za maj!

Društvo

DO PETKA SUNCE, A OD PETKA... Meteorolog Čubrilo najavio: SPREMITE KIŠOBRANE! Nova vremenska prognoza za maj!

Podeli vest

Vremenske prilike od početka proleća ne prestaju da nas iznenađuju svojim preokretima, pa više i ne znamo kako da se obučemo, a da u toku dana ne zažalimo. Upravo takav trend nastaviće se i u narednim danima maja, sudeći prema najnovijoj prognozi meteorologa Marka Čubrila

Za danas nas, prema najavi meteorologa koju je postavio na svom Fejsbuk profilu, u pojedinim južnim, jugoistočnim i jugozapadnim delovima Srbije, očekuje nestabilno vreme uz grmljavinu i pljuskove, dok će ponegde biti moguća i jaka kiša, kao i jak vetar. Nad ostalim delovima biće promenljivo oblačno, i kako navodi Čubrilo, uglavnom suvo vreme.

Foto: prinstcreen Informer

Dnevni maksimum danas će se kretati od 14 do 23 stepena Celzijusovih.

Kako je meteorolog još najavio, svakako treba da iskoristimo sunčane intervale koje ćemo imati do kraja nedelja, jer će od srede do petka u zemlji biti pretežno sunčano i malo toplije vreme nego što je bilo do sada. Ipak, već od petka posle podne, uslediće preokret, pa ćemo uz moguće pogoršanje imati i grmljavinske pljuskove i osveženje.

Dnevni maksimumi koji nas očekuju sutra i prekosutra, navodi meteorolog, kretaće se od 16 do 23 stepena, dok će u četvrtak temperatura biti osetnije viša, i dostizaće 27 stepeni Celzijusovih.

Prema dosadašnjim merenjima, Čubrilo ističe kako nakon preokreta koji će se desiti u petak, nema pokazatelja kako bi do prolepšanja moglo da dođe i nakon 10. u mesecu, pa osveženje može trajati sve do 17. maja, piše Čubrilo, piše Blic.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija