• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

11.05.2022

18:29

NAJPOZNATIJI SRPSKI ZMIJOLOVAC OPET U AKCIJI! Vladica izvukao 3 smuka iz zgrade GOLIM RUKAMA! Radnici ne veruju šta vide: Nemoj, brate, molim te! (VIDEO)

facebook/

Društvo

NAJPOZNATIJI SRPSKI ZMIJOLOVAC OPET U AKCIJI! Vladica izvukao 3 smuka iz zgrade GOLIM RUKAMA! Radnici ne veruju šta vide: Nemoj, brate, molim te! (VIDEO)

Podeli vest

Hvatač zmija Vladica Stanković (41) iz Vladičinog Hana imao je pune ruke posla u jednom poslovnom objektu u Bojniku kad je uspeo da uhvati čak tri smuka

- Reč je o objektu koji je u renoviranju, nije dugo bio u funkciji, pa su se tu vremenom nastanili smukovi. Okolo je svuda priroda, pa nije ni čudo, posebno što je došlo lepo vreme, pa su izašli iz stanje hibernacije - rekao je Vladica Stanković.

Kako se vidi na snimku koji je objavio, uhvaćene zmije drži goloruk uz širok osmeh.

- Kada su krenuli da sređuju taj objekat primetili su smukove. Uhvatio sam tri smuka jer sam ih toliko i pronašao. Reč je bezopasnoj vrsti pa smo sve brzo rešili - napominje Vladica.

Dodaje i apeluje da je ovo period godine kad zmije izlaze napolje i da je reč o prirodnoj pojavi i da ne treba dizati paniku.

- Ukoliko imaju susret sa zmijom molim sve da ne paniče - rekao je Vladica.

Stanković je ujedno predsednik Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine "Poskok", ali i vatrogasac. Pored hvatanja gmizavaca počeo je narod da brani i od stršljena.

Foto: facebook/

Vladica Stanković

Hvatanjem zmija se bavi 15 godina. Objašnjava da u Srbiji postoji 10 vrsta zmija, a da su samo tri otrovnice.

- Ostale su bezopasne. U svim intervencijama koje sam do sad imao od njih 100 odsto samo su dva-tri odsto su bile otrovne. Najveći broj su zmije koje su neotrovne i koje uopšte ne ugrožavaju ljude. Strah kod ljudi pravi najveći problem. Otrovne su poskok, kao najveća otrovnica i u Evropi, takođe, imamo i šarku, ali se nalazi na 600 metara nadmorske visine. Imamo planinskog šargana, ali se nalazi na Šar planini i veoma retko se može videti... Sve su to zaštićene vrste zakonski i ne bi trebalo da se ubijaju. Treba da shvatimo koliko je njihov značaj u prirodi - rekao je ranije Vladica i dodao da sve zmije koje uhvati u urbanoj sredini vraća u prirodu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija