• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2022

14:37

KLIMA MAJSTORI TRLJAJU RUKE! Cene servisa nikad veće, evo koliko tek košta UGRADNJA!

Društvo

KLIMA MAJSTORI TRLJAJU RUKE! Cene servisa nikad veće, evo koliko tek košta UGRADNJA!

Podeli vest

Visoke temperature koje su iznenadile građane ovih dana nagoveštavaju dolazak vrelih letnjih meseci, a u ovom periodu potražnja za klima servisima i majstorima je velika, cene pak veće nego prošle godine

Ovogodišnje cene klima servisera skočila su i do 40 odsto u odnosu na prošlu godinu, a majstori ističu da je do korigovanja cenovnika došlo zbog poskupljenja materijala.

Redovan godišnji servis ove godine kreće se od 2800-4500 dinara u zavisnosti od intenziteta klime, dok je takva usluga prošle godine iznosila 1500-3500 dinara.

Ipak, i pored poskupljenja do majstora je teško doći.

- Sada je period kada se radi servis ili ugradnja klime i zbog toga je potražnja velika. Ne možemo sve da postignemo odjednom, mora da se sačeka 7-15 dana - kazali su nam iz jednog servisa.

Osim servisa koji se radi pred svaku sezonu, poskupela je i montaža, pa je tako potrebno izdvojiti i do 12.000 dinara za dvanaesticu, do 15.000 dinara za osamnaesticu i do 18.000. dinara za dvaesestčetvorku. Uz ugradnju naplaćuju se instalacije koje se u proseku kreću od 2000-2500 dinara po metru u zavisnosti od servisa. 

Foto: Pixabay

Velika potražnja za klima uređajima u ovo doba godine

Poskupeli i uređaji

I cene klima uređaja skočile su u odnosu na prošlu godinu kada. Najjeftiniji prošle godine mogao je da se pazari za oko 35 hiljada dinara, dok sada takav uređaj košta i do 39.000 dinara. Takođe neki veći prodajni objekti u svojoj ponudi imaju i montažu koja se doplaćuje. Ranije se ta usluga kretala oko 12.000 dinara, a danas iznosi oko 13.000 dinara u zavisnosti od radnje i veličine uređaja.

Neki još nisu promenili cene

Iako je većina ovlašćenih servisa korigovalo cenovnike, ima onih koji su sadržali stare, ali je takvih malo.

Ko bude imao sreće da dobije usluge po starim cenama za servis bi trebalo izdvojiti od 2200-2800 dinara u zavisnosti od jačine klime i servisa. Po starom cenovniku montaža dvanaestice kreće se oko 7500-9000 dinara, osamnaestice 9000-12000 dinara i dvadesetčetvorke 12.500-14.000 dinara.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Vucicevicu prestani da podjebavas Srbe .. zestoko ces najebati .. i ti i sin ..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija