• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.05.2022

17:52

OGLASILA SE TREĆA MUFTIJINA ŽENA: Laž je da sam tražila Muftijino nasledstvo! A da li sam bila u šerijatskom braku sa njim...

printscreen instagram

Društvo

OGLASILA SE TREĆA MUFTIJINA ŽENA: Laž je da sam tražila Muftijino nasledstvo! A da li sam bila u šerijatskom braku sa njim...

Podeli vest

Belkisa Crnovršanin tvrdi da nije istina da je u Mešihatu Islamske zajednice tražila njegovo nasledstvo, ali ne negira da je bila treća žena Muamera Zukorlića

- Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htela da govorim za medije. Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa - napisala je Belkisa na svom Instagram profilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @belkisacrnovrsanin

 

Saopštenje Belkise Crnovrčanin prenosimo u celosti:

- Nakon članka objavljenog u medijima u kojima se spominje moje ime, moja časna i ugledna porodica kao i moja privatnost, saopštavam da navodi u Kuriru da sam tražila imovinu u Mešihatu IZ u Srbiji neistiniti i da su plasirani kao laž, kompromitovanje, uznemiravanje, kao i zloupotreba ličnih fotografija i podataka. Svi navodi imaju za cilj mog ugleda kao časna građanska Srbije, kao odana muslimanka, kao ponosna žena. S odzirom da živimo u sistemskom negiranju islamskih vrednosti, stigmatitizaciji moje vere, muslimani i muslimanke su godinama meta i tema islamofobičnih izjava, naslova i napada. Nažalost i ja sam kao muslimanka uvučena u jednu islamofobičnu atrakciju i propagandu.

Navodi tabloida o "privatnom životu, skupocenom autu, potraživanju imovine i dr" su surovo zloupotreba, meni i mom timu poznatih, određenih pojedinaca i pojedinki radi nanošenja štete porodici Zukorlić nakon preseljenja uvaženog i časnog rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i meni i mojim članovima porodice. Svima su vam poznate porodične okolnosti Zukorlić iz medija.

Namera svih učesnika (pojedinaca, pojedinki zajedno s medijima) je da se zloupotrebi moj ugled, pravo na dostojanstvo ličnosti i pravo na privatnost kako bi dodatno, tendeciozno ugrozili i nastavili da kompromituju porodične odnose rahmetli muftije Zukorlića iz ličnih razloga koje imaju za cilj da mene, moj ugled, kao i ugled članova moje porodice iskoriste kao instrument radi ličnih osveta porodici Zukorlić. Priče o muftiji rahmetli, jednom divnom čoveku, velikanu ovog vremena, priče otpevane i ispisane davno... Da sam htela da budem deo javnog medijskog kruga... Bila bih, danas primorana se obraćam na ovaj način javnosti... Da li sam bila u šerijatskom braku sa rahmetli muftijom Muamerom Zurkolićem, o tome nisam nikada htela da govorim za medije, iako mi nije prvi put da se moje ime spominje u ovom kontekstu.

Nisam od onih koji će privatnost iznositi u javnost zarad ličnih interesa! Čovekova obaveza i vrlina je da poštuje i vrednuje ciljeve po sebi, pa me i ne iznenađuje namera zlonamernih pojedinaca i pojediniki, ali i novinara na napad neistinama da sam tražila nasledstvo i zato nisam mogla izbeći tabolidizaciju, uvrede, uznemiravanje i nanošenja boli i štete.

Jedan od najvećih uspeha u životu je postići jednu od najvećih islamskih vrednosti, a to je strpljenje bez obzira na okolnosti i pouzdati se u pravednost Boga i na jednu jedinu istinu. Biram istinu i biram strpljenje na svaku iznešenu javnu laž, uvredu, kompromitovanje i nanošenja štete ugledu mene i moje časne, ugledne i imućne porodice.

Ovde se ne radi o slobodi mišljenja, već zloupotrebi istine i ugrožavanju moje privatnosti i ličnosti kao muslimanke i muslimanske porodice. Svako dobro od uzvišenog Boga vam želim. Selam, mir vam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija