• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2022

19:00

OVO ŽENSKO IME JE MEĐU OMILJENIMA U SRBIJI! U Rusiji se koristi kao nadimak, a nosi prelepo ZNAČENJE!

pexels.com

Društvo

OVO ŽENSKO IME JE MEĐU OMILJENIMA U SRBIJI! U Rusiji se koristi kao nadimak, a nosi prelepo ZNAČENJE!

Podeli vest

Kratko ime za bebu može imati veliki uticaj i biti jako efektno. Slatka i kratka imena su takođe odličan način da uravnotežite dugačko prezime

Primetićete da su u Srbiji sve popularnija, a izbor je poduži. Trend skraćenih imena za bebe je u porastu već nekoliko godina, a neka od njih su sada već postala dosta učestala i doživela svoj pik popularnosti.

Jedno od tih imena jeste i ime Maša, koje beleži porast učestalosti nakon početka emitovanja animiranog crtaća - "Maša i medved". U Srbiji se na listama pojavljuje među top 20 imena.

Ovo ime je jedna varijanta imena Magdalena ili Marija, a u Rusiji je zastupljeno više od dvadeset različitih formi ovih imena, dok je Maša jedno od najčešćih. Ruske bake kojima je ime Marija su od milja nazivane Maša. Tamo se veoma retko daje kao lično ime, dok je kod nas zastupljenije kao vlastito ime nego kao nadimak.

Foto: Pexels

Maša je biblijsko ime, nastalo od imena Marija, a u izvornom hebrejskom jeziku glasi Mirjam.

Ova imena dolaze od hebrejskih reči "koplje" i "uzvišena", odnosno "ona koja Boga ljubi". Simboliše čistoću i neizmernu ljubav.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

BOMBAMA RUŠE SRBIJU! OVO VIŠE NIJE SPECIJALNI, VEĆ PRAVI RAT! Pritisak na Beograd zbog Rusije i KIM na vrhuncu, na meti su aerodromi, škole, mostovi, tržni centri, železnica...
Društvo

BOMBAMA RUŠE SRBIJU! OVO VIŠE NIJE SPECIJALNI, VEĆ PRAVI RAT! Pritisak na Beograd zbog Rusije i KIM na vrhuncu, na meti su aerodromi, škole, mostovi, tržni centri, železnica...

Pritisci na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića zbog neuvođenja sankcija Rusiji nastavili su se i danas, kada je jutarnjim, ali i poslepodnevnim satima stigla dojava o bombama u osnovnim i srednjim školama, a zatim i nove pretnje o postavljenom eksplozivu na gotovo svim beogradskim mostovima, u tržinim centrima, aerodromima, železničkim stanicama i ustanovama kulture...

16.05.2022

19:47

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija