• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

25.05.2022

07:00

BEOGRAD DOBIJA JOŠ 8 NEBODERA! Svi će biti viši od 100 METARA! Ovo su atraktivne lokacije na kojima će se graditi!

Društvo

BEOGRAD DOBIJA JOŠ 8 NEBODERA! Svi će biti viši od 100 METARA! Ovo su atraktivne lokacije na kojima će se graditi!

Podeli vest

Prvo će se na Bežanijskoj kosi graditi Kula 'Tempo' od 120 metara sa oko 300 stanova. U Bloku 12 sa pogledom na Dunav planirana je izgradnja dve kule visoke po 100 metara, gde će cena kvadrata preći 11.000 evra, kažu stručnjaci za nekretnine

Beograd će uskoro postati bogatiji za osam novih nebodera, visokih i do 120 metara! Svi će se graditi na Novom Beogradu, ali epitet najviše zgrade u prestonici i dalje će sa svojih 168 metara nositi Kula Beograd u okviru ekskluzivnog naselja Beograd na vodi.

Neke od atraktivnih lokacija na kojima će se graditi jesu Bežanijska kosa, okolina Sava centra i novobeogradski blokovi 11, 20, 25 i 26. Osim poslovnih i stambenih prostora, u okviru novih kompleksa naći će se i novi parkovi, škole, biblioteke, vrtići...

Glavni beogradski urbanista Marko Stojičić kaže za Informer da postoji sve veće interesovanje investitora za gradnju visokih zgrada.

- Postoji jasno definisana mapa koja se tiče visokih objekata, odnosno gde oni i kako mogu da se grade. Ima 13 kriterijuma koje lokacija mora da ispuni da bi se gradio visoki objekat. U ovom trenutku imamo oko deset inicijativa za gradnju takvih zgrada i sve je veće interesovanje investitora da grade takve objekte. Novi Beograd jeste deo grada gde je najveća mogućnost da se ta studija ostvari, jer ispunjava sve kriterijume - kaže Stojičić.

Kula 'Tempo'

Na Bežanijskoj kosi, odmah uz autoput, gradiće se Kula 'Tempo' od 120 metara, ali i još dve manje od po 100 metara!

Foto: Informer

Kula "Tempo"

U ovom kompleksu nalaziće se oko 300 stanova, kvadrature od 55 kvadrata do penthausa sa više od 200 kvadrata. Projektom je obezbeđeno i dovoljno parking-mesta u garažama na dve etaže.

- Kao i u sličnim objektima u Dubaiju, Majamiju ili Singapuru, u novom kompleksu stanarima će na raspolaganju biti vrtić, igraonica, tržni centar, kafići, restorani, bioskop, bazeni, spa i fitnes centri, ateljei, saloni lepote, ordinacije... Projektom je posebna pažnja posvećena tome da nove kule ne ugrožavaju saobraćaj na Bežanijskoj kosi. Biće izgrađene tri nove saobraćajnice, a komunalna infrastruktura biće značajno proširena. Takođe, zelenih površina biće 30 puta više nego što ih je danas. Predviđena je izgradnja nove pasarele za pešake i bicikliste preko autoputa, koja će povezati Sportski centar '11. april' sa Kulom 'Tempo' i drugim sportskim sadržajima koji postoje i koji će se tek graditi na Bežanijskoj kosi - kažu u kompaniji 'Tempo', koja je budući investitor.

Foto: Informer

I u Ulici Milentija Popovića, u blizini Sava centra, kompanija 'Delta holding' gradi dve kule koje će biti visoke 100 metara! U okviru njih nalaziće se hotel iz lanca 'Interkontinental' sa pet zvezdica i 220 ekskluzivnih soba, ukupne površine 80.000 kvadratnih metara.

Neboderi na Dunavu

U Bloku 11 na Novom Beogradu, na uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina, na površini od 40.094 kvadratna metra gradiće se tri nebodera. Sva tri objekta imaće ukupno 200 stambenih jedinica smeštenih na 22.000 kvadratnih metara i oko 14.000 kvadratnih metara poslovnog prostora.

Foto: Informer

Beograd dobija još 8 nebodera

U susednom Bloku 12 planirana je izgradnja još dve kule visoke po 100 metara! Ovaj stambeno-poslovni kompleks prostiraće se na oko 100.000 kvadrata sa ukupno 604 stana i 952 parking-mesta. Kompleks će se nalaziti u Bulevaru Nikole Tesle.

Stručnjaci za nekretnine kažu da će kvadrat stana u ovom budućem kompleksu zbog atraktivne lokacije biti viši od 11.000 evra!

U ponudi će biti dvosobni, trosobni, četvorosobni i petosobni stanovi. Između dve stambene kule nalaziće se široki pešački plato i rampa, koji će predstavljati mesto za razonodu građana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija