• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: A. Grbović

28.05.2022

07:00

MILOŠ JE IMAO SAMO 4 GODINE, JEDINA MU JE KRIVICA ŠTO JE BIO SRPSKO DETE! 23. godišnjica jezivog zločina u Cernici kod Gnjilana...

A. Grbović

Društvo

MILOŠ JE IMAO SAMO 4 GODINE, JEDINA MU JE KRIVICA ŠTO JE BIO SRPSKO DETE! 23. godišnjica jezivog zločina u Cernici kod Gnjilana...

Podeli vest

Pre tačno 23 godine, na današnji dan, u selu Cernica kod Gnjilana ubijene su tri osobe, a među njima i četvorogodišnji dečak Miloš Petrović

Zbog ovog ubistva uhapšen je Afrim Žećiri, pripadnik OVK, koji je kasnije oslobođen, tako da do danas niko nije osuđen za ovaj stravični zločin.

U istom napadu, pored Milana, ubijen je i njegov stric Vojin i meštanin Tihomir Trifunović.

Milanov brat, Lazar, pre nekoliko godina ispričao je detalje ovog stravičnog zločina koji se dogodio pred njegovim očima.

- Pamtim svaki detalj, sve je ostalo ucrtano u mom sećanju. Dan je bio miran, kao da je nagoveštavalo da će se nešto strašno dogoditi. Stric nas je pozvao da odemo do prodavnice da kupimo sladoled. Čuli su se rafalni pucnji, a ja sam se uhvatio za glavu, ostao skamenjen pored nekog zida. Nekoliko metara dalje moj mali brat pao je mrtav, ispričao je Lazar.

Pored Miloša, kao pokošeni pali su Vojin i Tihomir.

- Oduzeli su im živote, a meni su uskratili pravo da imam brata - kazao je Lazar
 

Liturgija i parastos u Cernici

saslužuje episkop raško-prizrenski Teodosije

Na Fejsbuk stranici "Cernica" meštani ove enklave navode da će se u subotu 28.05.2022. godine služiti sveta liturgija u Crkvi Svetog Proroka Ilije u Cernici sa početkom u 08:00 časova.

Liturgiju će služiti njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije.

- Molimo verni narod da dođe pre početka svete liturgije kako bismo dočekali našeg Episkopa. Nakon svete liturgije pristupiće se opštem parastosu svim žrtvama ovog kraja, među kojima je i Miloš Petrović (1996-2000) koji je simbol stradanjanja, straha, bola, ograničene slobode kretanja, života u jednoj enklavi, ostavljenosti, zabranjenog detinjstva, izdaje,  koji je ubijen rafalom iz automatskog oružja, zajedno sa Tihomirom Simijonovićem i Vojinom Vasićem, a teško je ranjen Petko Janković - piše u objavi na Fejsbuku.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17