• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.06.2022

07:04

DOLAZI VELIKO NEVREME! RHMZ izdao upozorenje, upaljen meteo alarm, do ovog datuma nas očekuju vremenske nepogode!

Informer.rs

Društvo

DOLAZI VELIKO NEVREME! RHMZ izdao upozorenje, upaljen meteo alarm, do ovog datuma nas očekuju vremenske nepogode!

Podeli vest

RHMZ je izdao upozorenje da se od danas do 11. juna očekuju pljuskovi i grmljavine, kao i obilne padavine

Pljuskovi i grmljavine koji se očekuju u sredu i četvrtak 8. i 9. juna, lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme, saopštio je RHMZ.

U petak i subotu padavine će se intenzivirati, pa se mestimično očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 sata

Foto: printskrin/hidmet.gov.rs

RHMZ izdao upozorenje

Na snazi su žuti i narandžasti meteo alarm, što označava opasno i potecijalno opasno vreme.

Foto: printskrin/hidmet.gov.rs

Na snazi žuti i narandžasti meteo alarm

U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, ujutru i pre podne najpre na severozapadu, zapadu i jugu Srbije, a posle podne i u ostalim krajevima.

Samo će se u istočnoj Srbiji veći deo dana zadržati suvo. Lokalno se očekuju i kratkotrajne nepogode sa gradom i jakim vetrom. Vetar slab do umeren, u Banatu, donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno i jak južni i jugoistočni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 12 do 19, a najviša dnevna od 24 do 28 stepeni.

U Beogradu će danas biti umereno do potpuno oblačno. Kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju najpre rano ujutru, a zatim i posle podne. Najniža temperatura od 17 do 19 stepeni, a najviša dnevna oko 26 stepeni.

Vremenski izgledi za naredne dane

Prema izlgedima za narednih sedam dana, do 15. juna, biće promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će do petka u svim, a u subotu u krajevima južno od Save i Dunava lokalno biti izraženiji sa većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom u zoni pljuskova.

U nedelju i ponedeljak u istočnoj, centraloj i južnoj, a od utorka i u ostalim krajevima kiša ili lokalni pljuskovi sa grmljavinom će biti slabijeg intenziteta i žestine u odnosu na prethodni period.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija