• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.06.2022

09:46

OVO JE DAN KADA SE PODSEĆAMO ONIH KOJI SU SAČUVALI ČESTITO SRPSKO IME! Vulin čestitao pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova slavu

MUP Srbije

Društvo

OVO JE DAN KADA SE PODSEĆAMO ONIH KOJI SU SAČUVALI ČESTITO SRPSKO IME! Vulin čestitao pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova slavu

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je danas u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su žrtvovali svoje živote vršeći službenu dužnost, zarad mira i bezbednosti Srbije

- Svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova čestitam slavu i današnji dan – Dan Ministarstva unutrašnjih poslova. Ovo nije samo praznik, ovo je dan kada se podsećamo onih koji su se za ovu zemlju borili, onih koji su sačuvali čestito i časno srpsko ime. Svi poginuli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, bilo u ratovima 90-ih godina, tokom NATO agresije, ali i oni koji su svoj život dali braneći bezbednost i sigurnost svih naših građana, zaslužuju naša zahvalna sećanja - rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.

Foto: MUP Srbije

Ministar Vulin je istakao da će briga o porodicama poginulih biti jedan od najvažnijih zadataka Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Uspomena na njih nikada neće prestati da postoji dokle god da je Ministarstva unutrašnjih poslova, a briga o njihovim porodicama će uvek biti jedan od najvažnijih naših zadataka. Kako o njima brinemo, takvi smo i ljudi. Srbija ovim ljudima ima razloga da se zahvali, ima razloga da bude zahvalna. Svim pripadnicima MUP-a želim srećan praznik, želim srećnu slavu i da uvek budu ponosni na svoje Ministarstvo - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Foto: MUP Srbije

Ministar policije Aleksandar Vulin prethodno je prisustvovao obeležavanju slave Ministarstva unutrašnjih poslova Sveta Trojica i sečenju slavskog kolača u crkvi Svetog Simeona Mirotočivog u Novom Beogradu.

Kako je istakao ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, uprkos svim izazovima Srbija će ostati mirna, stabilna i bezbedna, dodavši da je srpska policija stub stabilnosti naše države.

Foto: MUP Srbije

U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije državni sekretar Bojan Jocić i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije Slobodan Nedeljković položili su venac na spomen-ploču prvom ministru policije - vojvodi Jakovu Nenadoviću.

Foto: MUP Srbije

Komandant Žandarmerije Dejan Luković, komandant Specijalne antiterorističke jedinice Spasoje Vulević i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić položili su vence na spomen-obeležje na Čukur-česmi.

Načelnik Policijske uprave u Valjevu Vlada Jerinić položio je venac na spomenik Jakovu Nenadoviću u Brankovini, dok su na spomenik žandarmu sa Čukur-česme Ivku Prokiću vence položili pomoćnik komandanta Žandarmerije Srđan Radisavljević i pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd Vladimir Popović.

Foto: MUP Srbije

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija, na Duhove, odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija