• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jasmina Vujadinović

16.06.2022

20:59

PORODICA PRETILA PORODILJI, ONA ZBOG NJIH HTELA DA OSTAVI TEK ROĐENU BEBU! A onda je privila na grudi... ISPOVEST KOJA SLAMA SRCA

pixabay

Društvo

PORODICA PRETILA PORODILJI, ONA ZBOG NJIH HTELA DA OSTAVI TEK ROĐENU BEBU! A onda je privila na grudi... ISPOVEST KOJA SLAMA SRCA

Podeli vest

Toploj priči nekadašnje glavne medicinske sestre Aide o porodilji koja nije želela da prihvati svoju bebu nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Aida je na Tviteru podelila svoju uspomenu od pre 10-tak godina kada je radila kao glavna medicinska sestra na ginekološko-akušerskom odeljenju. I odmah je privukla pažnju toplom pričom, koja može da bude poučna za mnoge mlade devojke, koje imaju bilo kakvu dilemu u vezi sa potomstvom.

Ujutru sam obišla sve tri strane odeljenja, videla šta se dešavalo u toku noćne smene i spremila se za vizitu. Tog jutra obično dobijem izveštaj o broju porodilja, uključujući i njihovo i stanje beba. Za jednu porodilju mi prenesu da nije htela da prihvati bebu - piše ova medicinska sestra na Tviteru.

Foto: Informer

Porodilja nije htela da prihvati bebu

Dete je iz vanbračne zajednice

Aida je ušla kod devojke (38) i zatekla je kako plače. Na pitanje zašto lije suze umesto da se raduje jer je rodila zdravo dete, devojka joj je odgovorila da je ona u vanbračnoj zajednici. U prvi mah, medicinska sestra Aida nije htela da prihvati devojčin argument, sve dok ona nije rekla ključni razlog svog straha i tuge.

Ali, moja porodica zato ne želi da prihvati moju bebu - izgovori devojka, grcajući.

Medicinska sestra je pokušala da devojku nagovori da primi bebu na grudi. Nažalost ni to nije ''urodilo plodom'', jer se devojka plašila da će se tako vezati za svoju bebu, koju mora da ostavi.

Da stvar bude još gora, otac deteta se uopšte nije pojavio, što je dodatno rastuživalo devojku. Situacija nimalo jednostavna. Rešenje se ne nazire, a vreme odmiče. Tada jedino valja ostati smiren i povući pravi potez, kao što je Aida i uradila.

-Rekla sam devojci da se smiri  i da ću doći kod nje kada završimo vizitu. Posle sam je pitala, da li ako izuzmemo njenu porodicu, želi da vidi svoju bebu i da je stavi na grudi. Kroz suze je odgovorila potvrdno - napisala je Aida na Tviteru.

Ali, onda je saznala i za drugi devojčin problem, koji se odnosi na njenu tešku finansijsku situaciju, te da zbog toga ne zna kako bi odgajala dete bez pomoći svoje porodice. Aida joj je tada rekala da će pozvati Centar za socijalni rad.

- Svi ćemo ti pomoći, samo ne ostavljaj bebu - molila je Aida devojku.

Foto: Pixabay

Telefonski poziv je sve rešio

Tetka je pružila utočište

Nakon te odluke, klupko se ''odmotalo'' i sve je krenulo u pravom smeru. Ubrzo su na ginekološko-akušersko odeljenje došli socijalni radnik i psiholog. Najpre su obavili razgovor sa devojkom. Ali, kako to obično biva, dok ne zasija sunce, tu i tamo ostane poneki ''oblačić''.

Devojčina porodica je zvala i pretila, što je nju uznemirilo i opet je počela da plače. Tada sam uzela njen telefon i rekla sam njenom bratu, koji je bio najljući, da ću obavestiti policiju, jer mi uznemiravaju pacijentkinju - zabeležila je medicinska sestra Aida na svom Tviter nalogu.

Nakon toga usledio je ključan momenat, koji je slutio samo na dobro. Devojka je bebu uzela u naručje i stavila je da je podoji.

- Tada sam znala da će sve biti u redu - svedoči Aida.

Potom je došla devojčina tetka, koja je saopštila da će devojku i bebu da uzme kod sebe. Centar za socijalni rad pomogao je u skladu sa svojim mogućnostima.

- A mi smo sakupili neku količinu novca, koju smo joj dali na otpustu. Spakovali smo joj neke osnovne stvari za bebu i ispratili je kod tetke - dodaje Aida.

Devojka je brzo našla posao i živela je pristojno. Posle je otišla u inostranstvo sa detetom.

- Pre nekog vremena, na ulici ona mi se javila, inače je ne bih ni prepoznala. Dete je poraslo, a ona je sređena i srećna - zapisala je Aida.      

 

Bonus video:

  

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Uz G-Drive premijum goriva  Doživite moćnu transformaciju
Društvo

Uz G-Drive premijum goriva Doživite moćnu transformaciju

Ako za Vašeg četvorotočkaša želite samo najbolje, među najznačajnijim stvarima na koje trebate da obratite pažnju je i gorivo koje sipate u automobil. Pre svega, gorivo treba da bude kvalitetno, odnosno da povoljno utiče na rad motora, ali i da unapredi njegove performanse jer sigurna, uzbudljiva i ugodna vožnja je nešto što je svakome od nas prioritet.

16.06.2022

15:21

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija