• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.06.2022

19:11

INCIDENT NA MAĐARSKO-SRPSKOJ GRANICI! Migrant pogodio graničara kamenom u glavu!

AP/Photo

Društvo

INCIDENT NA MAĐARSKO-SRPSKOJ GRANICI! Migrant pogodio graničara kamenom u glavu!

Podeli vest

Na mađarsko-srpskoj granici kod mesta Kunbaja danas se dogodio incident kada su migranti kamenom u glavu pogodili jednog graničnog policajca, saopštila je mađarska policija

U mađarskoj policiji navode da je njihov službenik zadobio lakše telesne povrede i da je pokrenuta istraga zbog nasilja nad službenim licem.

Migranti su takođe oštetili i službeno vozilo, kao i kontejner za odmor, prenosi RTS.

Od početka godine zabeleženo je 238 napada na graničare u županijama Čongrad-Čanad i Bač-Kiškun, koje se graniče sa Srbijom, kažu u mađarskoj policiji.

Bacanje kamenja, cigli, kočeva, štapova, pa i peska na uniformisana lica postalo je uobičajeno, a do sada je povređeno 28 policajaca. Nasilnim postupcima migranata oštećeno je 120 vozila i 19 nadzornih kamera, a brave na zaštitnoj ogradi polomljene su u 33 slučaja.

Broj ilegalnih prelazaka granice je u porastu, a migranti se sve agresivnije ponašaju, konstatuju u policiji susedne zemlje.

Policajci i vojnici koji brane granicu i dalje će preduzimati odlučne mere prema prekršiocima, ističu u mađarskoj policiji.

Samo tokom jučerašnjeg dana mađarski policajci i vojnici priveli su 610 ilegalaca, a 234 osobe su sprečene da nelegalno uđu u zemlju.

Mađarske vlasti ove godine uhapsile su oko 97.000 osoba koje su ilegalno boravile na teritoriji Mađarske, što je duplo više nego u isto vreme prošle godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija