• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Ekipa Informera

24.06.2022

10:36

(VIDEO) EKSKLUZIVNO! ČEDA MI JE REKAO: "NEĆU PREŽIVETI DO 1. JUNA" Bio je izgubljen čovek NIJE MOGAO DA VOZI OD BEOGRADA DO DUBA

Informer

Društvo

(VIDEO) EKSKLUZIVNO! ČEDA MI JE REKAO: "NEĆU PREŽIVETI DO 1. JUNA" Bio je izgubljen čovek NIJE MOGAO DA VOZI OD BEOGRADA DO DUBA

Podeli vest

Političar Čeda Jovanović je bio u veoma teškom zdravstvenom stanju, verovao je da će umreti, a kako sam tvrdi dekica Milovan Milošević (87) iz sela Dub kraj Bajine Bašte pomogao mu je da se oporavi. Ekipa Informera posetila je "Kuću zdravlja" u kojoj je Čeda boravio 40 dana kako bismo saznali u kakvim je uslovima živeo, šta je jeo i pio i kakvim je tretmanim bio izložen

Nakon preležane korone i nekoliko upala pluća, Jovanoviću su pluća potpuno propala. Nije mogao da udahne, obišao je najskuplje klinike u svetu, pa je onda spas ipak potražio u narodnoj medicini.

- Kapacitet pluća mi je 3,8 litara (nakon tretmana kod deda Milutina), a bio mi je spao na 0,3l  (3-5 l prosečno kod zdrave osobe, prim. aut.)! Dijafragma je počela da mi reaguje - rekao je Čeda nakon što je prošao kroz tretmane u kući u selu Dub. 

Foto: Informer

Kuća u Dubu u kojoj je boravio Čeda

Mi smo posetili deda Milovana kako bismo iz prve ruke saznali na koje načine je negovao Jovanovića.

On nam je ispričao sve o boravku poznatog političara. 

Čeda je kod mene bio 40 dana. Kada me je zvao 1. maja da dođe ovde, rekao sam mu da ne može jer ne radimo za 1.maj. "Pa radi samo ti", rekao mi je misleći da ne mora da tu bude medicinsko osoblje. Odgovorio sam mu: "Gde ja da radim sa svojih 87 godina".  Pozvao me je opet sutradan i pitao: "A da ja dođem ipak".  "Dođi u utorak." Nije došao! Nema ga ni u sredu. Zove me u četvrtak da dođe. "Rekao si da ćeš doći u utorak, čekala te je i lekarka od 10 do 17h. Nisi došao." Lekarka mi je rekla da ga ni ne primim jer nije nije ispoštovao dogovor. Ipak sam popustio i poručio mu da dođe 1. juna, međutim on mi je odogovorio: "Ali ja neću preživeti do 1. juna! Ja ne mogu, ja moram doći"  - priseća se deda Milovan.

Foto: Informer

Milovan Milošević

Psihijatar radio sa Čedom

Deda Milovan kaže da je Jovanoviću bila potrebna i psihološka podrška da bi mogao da izgura ceo program:

- Sa Čedom je radila i direktorka doma zdravlja u Bajinoj Bašti Lidija Šarac, koja je inače psihijatar. Ona je radila rekonekciju kod Čede. Šest terapija je imao sa njom. Rekonekcija je ponovno spajanje. Nakon 40 dana boravka je bio sasvim okej. Zvao me je je i rekao mi da sada vozi kola iz Beča, da je prošao Budimpeštu. Sutra ide u Sarajevo, prekosutra u Crnu Goru. Rekao sam mu da smanji malo, ali se on zalaufao da radi, kao da nikada nije radio - prenosi Milovan. 

On kaže da nije mogao da veruje u kom stanju je bio Čeda Jovanović kada je došao do njegove kuće u brdima. 

- Kada je stigao on nije mogao normalno da diše, šištao je. Javio mi se dan ranije, na Đurđevdan  i rekao: "Ja sam spakovao stvari i dolazim".  Sutradan je došao. Na putu od Beograda do mene morao je u vožnji da se odmara, nije mogao u cugu da vozi. Kada je stigao, bio je izgubljen čovek. Krenuo je odmah sa tretmanima. Svih 40 dana  je bio na sokovima i tinkturama prema standardnom programu. Striktno se pridržavao svega. Spremao nam je ovde doručak, ručak i večeru, ali nikada ništa nije probao. Bio je zaista disciplinovan - tvrdi Milošević.

 

Čeda najbolji edukant

Bez obzira na to što mnogi Čedu doživljavaju kao prekog i bahatog čoveka, u deda Milovanovoj kući bio je dobar i poslušan:

Foto: Informer

Kuća u kojoj je boravio Čeda Jovanović

- Čeda je bio jedan od najboljih edukanata koji su ovde bili. Ne mogu da kažem pacijenata jer ja nisam lekar, ja nemam prava da lečim. Nisam završio  medicinski fakultet, ja sam doktor nauka prirodne medicine prema tome imam pravo da edukujem jer imam registrovano udruženja gde piše da se vrši edukacija za samostalno lečenje i uklanjanje bolesti. 

Kroz kakav tačno tretman je prošao Čeda Jovanović, saznajte iz prve ruke od deda Milovana Miloševića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 1 godinu

Sad Čedo može da nastavi tamo gde je stao. Hvala ti đedo, bolje da nisi ništa dirao...

Ko Je Ovde Lud

pre 1 godinu

Jbg Čedo...ne glumi više mangupa i ne polivaj se hladnom vodom.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija