• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

26.06.2022

12:21

TU SU PAROVI SA DECOM, NEKI NEMAJU NOVAC ZA POVRATAK KUĆI! Agonija srpskih turista u Rimu se nastavlja: Čekamo da vidimo da li se može šta učiniti...

printscreesn 192 Instagram

Društvo

TU SU PAROVI SA DECOM, NEKI NEMAJU NOVAC ZA POVRATAK KUĆI! Agonija srpskih turista u Rimu se nastavlja: Čekamo da vidimo da li se može šta učiniti...

Podeli vest

Drama srpskih turista, koji su sinoć bili zarobljeni na rimskom aerodromu Čampino, još traje. Oni čekaju šta će se desiti, a srpski ambasador u ovom gradu je sa njima

Kako je za Telegraf.rs ispričala S.P., Beograđanka koja je turistički bila u Rimu, trenutno su u fazi kada gledaju šta se sve može učiniti povodom njihovog povratka kući.

Još čekamo. Naš ambasador je tu. Čekamo da vidimo da li se može šta učiniti. Vizer nam se ne javlja. Ambasador se trudi da nas ne izbace iz hotela - rekla je ona.

S.P. dodaje da su trenutno u hotelu, da među putnicima ima i porodica sa decom.

Tu su parovi sa malom decom. Neki od njih nemaju novca za povratak kući.

Podsećamo, oko 200 naših građana ostalo je u subotu uveče zarobljeno na aerodromu Čampino u Rimu, nakon što im je tri puta odlagan let kompanije Vizer za Beograd, a na kraju i otkazan. Ono što je još veći problem, sledeći let imaju tek u utorak, ali je taj popunjen, a naredni su u sredu i u subotu.

Kompanije im može platiti troškove noćenja samo za jedno veče, a na sve su im, malo pre 23 časa rekli da svi moraju da napuste aerodrom.

Kako je ranije rekla Beograđanka S. P., na je aerodromu bilo oko 200 osoba.

Bilo ih je i više, ali su se neki u međuvremenu snašli za smeštaj.

Navodi da su im na aerodromu rekli da je let odlagan pa na kraju otkazan zbog nevremena koje je pogodilo Beograd i Srbiju, te da je i jedna letelica kompanije Vizer oštećena nakon što ju je udario grom.

Predstavnici naše ambasade u Italiji su došli na aerodrom, nešto posle ponoći. Kako su rekli našim turistima, razgovarali su sa direktorom aerodorma Čampino.

- On nas je savetovao da odemo u hotel i da će ujutru razgovorati sa Vizerom, ali niko ništa ne može da garantuje što se tiče povratka. Zahvaljujući našoj ambasadi dobili smo hranu, u hotelu kad smo došli, jer nam Vize ništa nije obezbedio ni vodu čak, za više od devet sati koliko smo bili na aerodromu. Niko još ne zna da li mogu da pošalju avion, koji je i dalje u Beogradu... Putnika sada ima tačno 136, bilo nas je oko 190, neki su otišli. Predstavnici ambasade su nam rekli da se u reševanje problema uključio u ministar spoljnih poslova, te se nadamo da ćemo ujutru znati šta i kako - ispričala je dva sata iza ponoći S.P.

Ambasador: Putnici ostaju u hotelu, čeka se odgovor Vizera

Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić izjavio je danas da građani Srbije koji u Rimu čekaju zbog otkazivanja leta Vizera za Beograd ostaju u hotelu i da se zasad čeka odgovor Vizera.

- Govorimo o letu Viz era 68327 koji je juče u 17:45 trebalo da poleti za Beograd - precizirao je ambasador za TV Prva i rekao da se za sada čeka odgovor Vizera i da će putnici ostati u hotelu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 1 godinu

Pa da li je normalno da ljudi idu na domor u inostranstvo,a nemaju novac da se vrate kuci u slucaju kao sto je ovaj. Bio bi bezobrazluk da im drzava obezbedjuje povratak besplatno. neka plate, kad su vec isli u inostranstvo.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17